I3 Blaszak

To dobre miejsce na pytania i worklogi
Awatar użytkownika
Marcin1415
Posty: 202
Rejestracja: 19 kwie 2016, 18:44
Lokalizacja: Kielce
x 9

Re: I3 Blaszak

Postautor: Marcin1415 » 16 paź 2017, 23:06

Polecam jeszcze zmienić wyświetlacz na zwykły tekstowy bo ten który posiadasz to hamulec dla elektroniki.
Awatar użytkownika
marek91
Administrator
Posty: 1424
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:22
Lokalizacja: Łaziska
Drukarka: Repliklon, i3 Z+200
x 176
Kontaktowanie:

Re: I3 Blaszak

Postautor: marek91 » 18 paź 2017, 14:40

Bez przesadyzmu, mam taki we wszystkich drukarkach poza bizerem i nie dzieje się z nimi kompletnie nic.
Awatar użytkownika
morf
Posty: 210
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 25

Re: I3 Blaszak

Postautor: morf » 18 paź 2017, 14:48

Odnosnie 32-bit
Ja ze swojej strony moge polecic DUE i jakas kanapke, typu due3doom lub re-arm lub inne takie.
Smiga z repetierem wiec nie ma duzej "zmiany" jesli chodzi o FW. To moze byc traktowane jako + i - jednoczesnie.
Ale w takiej konstrukcji a'la prusa to chyba najlepiej podzialaj sobie na 8bitach.
Na razie ektremalnych predkosci nie bedziesz zapewne rozwijac, bo musisz sobie sam wszystko dokalibrowac i zrobic "po swojemu".
Jak nie bedziesz zadowolony to wtedy pomysl o zmianie.
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1154
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 110
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: I3 Blaszak

Postautor: anraf1001 » 18 paź 2017, 14:50

morf pisze:Odnosnie 32-bit
Ja ze swojej strony moge polecic DUE i jakas kanapke, typu due3doom lub re-arm lub inne takie.


Re-ARM to taka jakby Mega pod Rampsa tylko ze 32 bitowa. A nie kanapka pod Due ;-)
dragonn
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarka: Hypercube Evolution :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
Awatar użytkownika
marek91
Administrator
Posty: 1424
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:22
Lokalizacja: Łaziska
Drukarka: Repliklon, i3 Z+200
x 176
Kontaktowanie:

Re: I3 Blaszak

Postautor: marek91 » 18 paź 2017, 14:52

Skoro już jesteśmy przy temacie tych elektronik, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaką realną korzyść otrzymam zmieniając elektronikę na 32 bit? Tak z praktycznego punktu widzenia?
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 2024
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 155

Re: I3 Blaszak

Postautor: dragonn » 18 paź 2017, 14:55

marek91 pisze:Skoro już jesteśmy przy temacie tych elektronik, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaką realną korzyść otrzymam zmieniając elektronikę na 32 bit? Tak z praktycznego punktu widzenia?

Mocniejszy CPU - więcej ilość kroków na sekundę zanim się zadławi.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
morf
Posty: 210
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 25

Re: I3 Blaszak

Postautor: morf » 18 paź 2017, 14:56

anraf1001 pisze:
morf pisze:Odnosnie 32-bit
Ja ze swojej strony moge polecic DUE i jakas kanapke, typu due3doom lub re-arm lub inne takie.


Re-ARM to taka jakby Mega pod Rampsa tylko ze 32 bitowa. A nie kanapka pod Due ;-)


Racja :D , RADDS mialem na mysli albo RAMPS-RD.
mcxmcx
Posty: 240
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 9

Re: RE: Re: I3 Blaszak

Postautor: mcxmcx » 18 paź 2017, 15:08

marek91 pisze:Skoro już jesteśmy przy temacie tych elektronik, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaką realną korzyść otrzymam zmieniając elektronikę na 32 bit? Tak z praktycznego punktu widzenia?
Weź sobie okrąg i podziel na 200 albo na 1000 odcinków. I puść ten drugi na rampsie.
Awatar użytkownika
marek91
Administrator
Posty: 1424
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:22
Lokalizacja: Łaziska
Drukarka: Repliklon, i3 Z+200
x 176
Kontaktowanie:

Re: I3 Blaszak

Postautor: marek91 » 18 paź 2017, 15:19

Napotkałem problem już na etapie projektowania. :)
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 126
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Drukarka: i3 Blaszak
x 3

Re: I3 Blaszak

Postautor: Tuchajbej » 18 paź 2017, 16:35

To na razie zostanę przy tym co mam. Zmienię gdy coś się zacznie dziać albo jeśli będę budować coś innego - w pracy trochę podchwycili temat, więc kto wie.

Mam dość czekania na łożyska od chinczyka, już prawie 50 dni idą. Kupię jutro trochę inne i na weekend będzie działać. Najwyżej potem wymienię na docelowe.

Wróć do „RepRap - buduję”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości