I3 Blaszak

To dobre miejsce na pytania i worklogi
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 126
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Drukarka: i3 Blaszak
x 3

Re: I3 Blaszak

Postautor: Tuchajbej » 21 paź 2017, 09:34

Gorzej jak jest za krótki bo nie mam takiego żeby dać dluzszy. Może na początek trochę wysune ta rurkę żeby sama się przesunela przy wkrecaniu nozzla. Ale pewnie gdy filament jest cofany to i tak ustawi po swojemu.
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 2093
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 208

Re: I3 Blaszak

Postautor: Kopytko » 21 paź 2017, 09:44

nie masz tak ,zę jak wykręcisz dyszę to ona wystaje tak z 0,4mm ? i nie mozna jej mocniej wcisnąć?
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 126
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Drukarka: i3 Blaszak
x 3

Re: I3 Blaszak

Postautor: Tuchajbej » 21 paź 2017, 09:49

Nie, jest raczej ładnie schowane w łącznik.
mcxmcx
Posty: 240
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 9

Re: RE: Re: I3 Blaszak

Postautor: mcxmcx » 21 paź 2017, 10:39

Tuchajbej pisze:Nie, jest raczej ładnie schowane w łącznik.
To wyjmij rurkę i zeszlifuj łącznik.
I możesz też na test zrobić wydruk bez chlodzenia.

Jak przestanie się blokować, będzie wiadomo.
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 126
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Drukarka: i3 Blaszak
x 3

Re: I3 Blaszak

Postautor: Tuchajbej » 21 paź 2017, 10:44

Dobry pomysl nie pomyślałem żeby tak inwazyjne działać. W sumie to na wszelki wypadek zamówiłem full metal klona który już do mnie jedzie z ChRL więc mogę w razie czego trochę popsuć
Tak na wszelki wypadek zapytam: Jeśli by do klona dokupić kit e3d to w zasadzie otrzymuje oryginał hotenda?
Czy starczy klon + tytanowy łącznik jak z tematu niżej?
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 2093
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 208

Re: I3 Blaszak

Postautor: Kopytko » 21 paź 2017, 11:20

Otrzymuujesz praktycznie oryginał :) JA tak zrobiłem właśnie. co do szlifowania...... nie skomentuje :P
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 868
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 103

Re: I3 Blaszak

Postautor: McKee » 21 paź 2017, 11:30

Kopytko pisze:co do szlifowania...... nie skomentuje :P

Ależ skomentuj proszę, bo mi to wygląda na jakiś totalnie poroniony pomysł.
Rurka teflonowa kilka PLN kosztuje.
Niszczyć dobry łącznik, bo nie ma kawałka rurki?
Może czegoś nie rozumiem (bo nie miałem nigdy takich problemów, (rurki mam kupione na zapas)) ... z chęcią się dowiem / wysłucham opinii.
Motto na dziś: "How may I abuse you?"
mcxmcx
Posty: 240
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 9

Re: I3 Blaszak

Postautor: mcxmcx » 21 paź 2017, 11:50

McKee pisze:
Kopytko pisze:co do szlifowania...... nie skomentuje :P

Ależ skomentuj proszę, bo mi to wygląda na jakiś totalnie poroniony pomysł.
Rurka teflonowa kilka PLN kosztuje.
Niszczyć dobry łącznik, bo nie ma kawałka rurki?
Może czegoś nie rozumiem (bo nie miałem nigdy takich problemów, (rurki mam kupione na zapas)) ... z chęcią się dowiem / wysłucham opinii.



Proste.

Kolega chce drukowac a nie ma rurki na stani.

Moze czekac ilka dni az kupione przyjedzie, bo wyjac tefon i zeszlifowac lacznik o 0.4 - 0.5mm zeby osiagnc stan z telonem wystajacym z rurki.

coz dziwnego w takim rozwiazaniu?
Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 868
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 103

Re: I3 Blaszak

Postautor: McKee » 21 paź 2017, 12:42

Wybacz, ale zdanie na Twój temat już sobie wyrobiłem (drukarkowy wandal) ;)
Może zupełnie niesłuszne i może się kompletnie mylę, dlatego chciałbym opinii innej osoby zasięgnąć.
Pomysł szlifowania droższego łącznika wydaje mi się po prostu idiotyczny (ale może się nie znam prostu).
Czy on nie ma standardowej długości?
Zbliżenie dyszy do bloku grzejnego nie jest niewskazane?
Nie wiem - szukam opinii INNEJ osoby (nie autora tego pomysłu - nie bierz proszę tego do siebie).

A jeszcze z tyłu głowy mi siedzi, że Tuchajbej jest z dużego miasta i w kilka godzin może mieć tą nieszczęsną rurkę teflonową (z odbiorem osobistym).
Niszczenie łącznika wydaje mi się co najmniej niestosowne ;). (sorry taką mam "kulturę techniczną", żeby narzędzi nie niszczyć).
Motto na dziś: "How may I abuse you?"
mcxmcx
Posty: 240
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 9

Re: I3 Blaszak

Postautor: mcxmcx » 21 paź 2017, 12:44

A.. ok. Jestes wandalem, opinie sobie wyrobiłem.

Dasz jakiś przykład mojego wandalizmu poza najszybsza na świecie metoda naprawcza?

Wróć do „RepRap - buduję”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość