OctoPi konfiguracja RaspiCam v1.3

Oprogramowanie sterownika drukarki i do łączenia komputera z drukarką
Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 1744
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 301

Re: OctoPi konfiguracja RaspiCam v1.3

Postautor: McKee » 13 mar 2018, 20:56

corristo25 pisze:Hmmm, a może być raspbery pi uwalone jakoś? W sumie kupiłem używkę.
Która wersja? Może staroć jakiś? Przełącz się na Ethernet. WiFi to ZUO.
Motto na dziś: "How may I abuse you?"
Awatar użytkownika
corristo25
Posty: 131
Rejestracja: 30 wrz 2017, 15:44
Lokalizacja: BB
Drukarka: własny twór :)
x 26

Re: OctoPi konfiguracja RaspiCam v1.3

Postautor: corristo25 » 13 mar 2018, 20:59

wersja 2B. Ethernet dobry, ale nie widzi mi się ciąganie nowego kabla :P
Awatar użytkownika
corristo25
Posty: 131
Rejestracja: 30 wrz 2017, 15:44
Lokalizacja: BB
Drukarka: własny twór :)
x 26

Re: OctoPi konfiguracja RaspiCam v1.3

Postautor: corristo25 » 15 mar 2018, 22:44

dragonn pisze:http://lokspace.eu/bad-print-quality-with-usb-or-octoprint-the-solution-is-here/


Dzięki, pogrzebałem, ustawiłem maksymalne wartości na którym kompilator nie twierdził po weryfikacji że nie ma wolnej pamięci. I nie wiem czy nie jest gorzej niż było :P

Kod: Zaznacz cały

#if ENABLED(SDSUPPORT)
  #define BLOCK_BUFFER_SIZE 32 // SD,LCD,Buttons take more memory, block buffer needs to be smaller
#else
  #define BLOCK_BUFFER_SIZE 32 // maximize block buffer
#endif
 
// @section serial
 
// The ASCII buffer for serial input
#define MAX_CMD_SIZE 96
#define BUFSIZE 8


Nie wiem jak on na Rampsie ustawił bufory na 128 i ten drugi na 32. Mi wyskakiwał error przy weryfikacji o tym że chce używać 170% dostępnej pamięci :P
Powoli mi to zaczyna wychodzić bokiem i chyba dam sobie z tym spokój. Miał być bajer, a jest utrapienie. Tym bardziej że ostatnio nie mam czasu na grzebanie z tym, bo jestem w trakcie budowy frezarki CNC ;)
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3718
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: OctoPi konfiguracja RaspiCam v1.3

Postautor: dragonn » 15 mar 2018, 22:46

Tutaj jeszcze też jest kwestia slicera - Cura niestety nadal nie upraszcza dobrze model i generuję masę komend przy okręgach. A jeśli chcesz żeby pozbyć wszystkich ograniczeń a dalej używać Octoprint to zapraszam żeby doinstalować sobie Klippera :D.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809

Wróć do „Firmware'y i hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość