Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Oprogramowanie sterownika drukarki i do łączenia komputera z drukarką
Awatar użytkownika
samezrp
Posty: 989
Rejestracja: 29 paź 2016, 15:57
x 58

Re: Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Postautor: samezrp » 14 cze 2019, 08:18

A ja tak z boku sobie siedzę, czytam bo próbuję (inny wątek) odpalić na tej delcie Marlina na DUE3DOM i się zastanawiam... czemu używacie kobyły PlatformIO zamiast zwykłego Arduino? OK, ma zj^&*ny edytor, ale do edysji kodu używa się Notepad++ i tyle.
Sorry za off top.
Awatar użytkownika
Jakub
Posty: 175
Rejestracja: 06 sty 2019, 18:07
x 13

Re: Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Postautor: Jakub » 14 cze 2019, 16:20

Bo tak było na filmie. A arduino nie ma w zakladce z procesorami STM32 więc chyba nie skompiluje.
Moje maszyny 8-) :
Tevo tarantula - z laserem
Original prusa i3 mk2s - dobra (ale fajna też)
Do dyspozycji:
frezarka 3018.
W budowie:
własnej konstrukcji delta.
W planach:
Zakup racera i zabawa w pilota :thumbup: :shh:
Awatar użytkownika
Zepco
Posty: 887
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 142

Re: Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Postautor: Zepco » 14 cze 2019, 17:00

W platformio dodanie kolejnego procka/platformy/biblioteki jest bajecznie proste i dla mnie jest bardziej czytelny od arduino.
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - po wydrukach usztywniających (w trakcie profilowania)
3DGence One
Awatar użytkownika
Dawid.S
Posty: 63
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:11
Lokalizacja: Gdańsk/Olsztyn/Inowrocław
x 17

Re: Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Postautor: Dawid.S » 15 cze 2019, 13:20

Czy ktoś z posiadających skr 1.3 może sprawdzić czy po włączeniu w curze zhope na 1mm zawiesza mu marlina podczas pierwszej minuty druku?
Ender 5 (mody: titan aero, nozzleX, silniki E3D 0,9°, SKR 1.3, TMC 5160 & 2209) - w zasadzie to z endera niewiele już zostało :shock:
konrad80
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwie 2019, 21:14

Re: Marlin dla płyty BigTreeTech SKR 1.3

Postautor: konrad80 » 17 cze 2019, 17:26

Mam pytanie.
Jeżeli mam stepsticki A4988, żadne TMC STEPPER to czy zmieniam na A4988 w platformio?

[platformio]
src_dir = Marlin
build_dir = .pioenvs
lib_dir = .piolib
libdeps_dir = .piolibdeps
boards_dir = buildroot/share/PlatformIO/boards
env_default = LPC1768

[common]
default_src_filter = +<src/*> -<src/config> -<src/HAL> +<src/HAL/shared>
build_flags = -fmax-errors=5
-g
-ggdb
lib_deps =
https://github.com/MarlinFirmware/U8gli ... ve/dev.zip
LiquidCrystal@1.3.4
TMCStepper@<1.0.0
Adafruit NeoPixel@1.1.3
https://github.com/lincomatic/LiquidTWI ... 0aa480.zip
https://github.com/ameyer/Arduino-L6470/archive/dev.zip
https://github.com/trinamic/TMC26XStepp ... 1921b4.zip
https://github.com/mikeshub/SailfishLCD.git
https://github.com/mikeshub/SailfishRGB_LED.git
https://github.com/mikeshub/SlowSoftI2CMaster.git

#################################

Wróć do „Firmware'y i hosty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość