SuperSlicer - is based on PrusaSlicer by Prusa Research. PrusaSlicer is based on Slic3r by ...
- Igor
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: Prusa3, Ender5rzeźba
- x 116
- Kontakt:
Re: SuperSlicer - is based on PrusaSlicer by Prusa Research. PrusaSlicer is based on Slic3r by ...
Jest appimage. Dzięki.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
-
- Konto z ograniczeniami
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: Ender3, Sapphire PRO
Re: SuperSlicer - is based on PrusaSlicer by Prusa Research. PrusaSlicer is based on Slic3r by ...
Sorki za odgrzanie kotleta, ale mam problem z SuperSlicer. Chciałem go wytestować, odpaliłem, zmieniłem rozmiar ikon w ustawieniach i po tej operacji SS juz się nie uruchamia. Zapewne gdzieś zapisały się ustawienia i trzeba je usunąć, ale nie wiem gdzie... Miał ktoś kiedyś taki problem?
- konradsdev1
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: VORON 0
- x 154
Ustawienia zapisane są w katalogu C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\SuperSlicer .
Usuń albo edytuj plik SuperSlicer.ini .
Usuń albo edytuj plik SuperSlicer.ini .
"Everybody needs a hobby" (Tony Stark).
VORON V0.2 (BTT SKR Pico + RPi 4B + Phaetus x Voron Dragon Hotend ST)
DIY MK4 + VORON Stealthburner (BTT SKR PRO V1.1 + RPi Zero 2 W)
VORON V0.2 (BTT SKR Pico + RPi 4B + Phaetus x Voron Dragon Hotend ST)
DIY MK4 + VORON Stealthburner (BTT SKR PRO V1.1 + RPi Zero 2 W)
-
- Konto z ograniczeniami
- Drukarka: Ender3, Sapphire PRO
Wszystko działa, dzięki wielkie!
- cyfron
- Postów w temacie: 12
- Drukarka: U30, SP Pro, UM2+
- x 344
Coś strasznie zwolnił projekt. Czyżby developer stracił zapał do rozwijania programu?
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 5707
- Kontakt:
Bardzo możliwe - w końcu sam zacząłem z SS korzystać.
Dodam że S3D też padło niedługo potem jak na nie przeszedłem
Dodam że S3D też padło niedługo potem jak na nie przeszedłem

Pjoter, morf, Abys, dragonn, Andrzej_W, mcxmcx
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
- Abys
- Drukarz
- Drukarka: Ender 3 SKR1.4T,..
- x 325

Współpracowałem z twórcą SS i innymi ludźmi, chciał wprowadzić ikony do wyświetlaczy BTT aby się pokazywały co jest aktualnie drukowane.
Zmienił status na taki że jest na finiszu i cisza..
Możliwe że sobie zrobił wakacje.
dziobu, dragonn, morf, cyfron
Ender 3 SKR 1.4 Turbo / MKS Gen L V1, Bambu Lab P1P
- cyfron
- x 344
Ostatnie wydanie z 1 kwietnia, aktualizacja plików źródłowych w repo też dwa miesiące temu. Przesiadka na PS nie wchodzi w grę z powodu braku kilku istotnych dla mnie funkcji i ustawień a jak pomyślę, że mam walczyć z GUI Cura to aż robi mi się niedobrze.
- Abys
- Drukarz
- Drukarka: Ender 3 SKR1.4T,..
- x 325
"Snug" supports nie zostało zaimplementowane jeszcze, dość dziwna sprawa że jest takie opóźnienie.
Bardzo fajna opcja która zupełnie zmienia budowanie supportów, jest już od jakiegoś czasu w PS ale niestety nie zostało to dodane.
Ale czekam na ten dzień kiedy w PS lub SS pojawią się tree supports, moim zdaniem genialne rozwiązanie w niektórych przypadkach i warte dodania ich jako opcji do wyboru (snug,normal,tree) to by było coś
Bardzo fajna opcja która zupełnie zmienia budowanie supportów, jest już od jakiegoś czasu w PS ale niestety nie zostało to dodane.
źródło https://help.prusa3d.com/article/suppor ... 1698#styleGrid supports (left), Snug supports (right)
Mam podobnie, jakoś mnie nie zachęca, podobnie ideamaker.cyfron pisze:... mam walczyć z GUI Cura to aż robi mi się niedobrze.
Ale czekam na ten dzień kiedy w PS lub SS pojawią się tree supports, moim zdaniem genialne rozwiązanie w niektórych przypadkach i warte dodania ich jako opcji do wyboru (snug,normal,tree) to by było coś

Ender 3 SKR 1.4 Turbo / MKS Gen L V1, Bambu Lab P1P
- cyfron
- x 344
Silnik Cura jak i same opcje są na prawdę fajne, ale praca z GUI to męczarnia, w Ideamaker dla mnie padaka zarówno sam generator GCODE jak i interface. Gdyby do PS dodali w material "Shrinkage" i custom gcode "Between extrusion role..." to mógłbym przesiąść się na PS - tak SS dla mnie jest nr jeden póki co.