Fusion360 - Darmowy

Programy do projektowania CAD
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 197
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Drukarka: Anycubic I3 Mega
x 3

Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 26 wrz 2017, 19:04

Witajcie.

Pracowałem dość długo na Autocadzie,Inventorze, Catii, SolidWorks, chciałbym Was zapytać czy ten Fusion 360 jest darmowy do użytku domowego ??

Pozdrawiam Marcin

P.S. Te na których pracowałem są poza zasięgiem finansowym :-(. Wolałbym darmowy program.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3489
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 357

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: dragonn » 26 wrz 2017, 19:05

Tak, dla użytku domowego/hobbystów jest darmowy.
anraf1001
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1436
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 161

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: anraf1001 » 26 wrz 2017, 19:12

Jest darmowy nawet dla firm ale do jakiegoś progu dochodu. I nie wiem czy jeszcze nie ma jakiegoś ograniczenia.
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarki: Hypercube Evolution :cool2:
Prusa Multi Color :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
DanyQsh
Posty: 212
Rejestracja: 22 wrz 2016, 20:11
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: The Thing+Replicape
x 12

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: DanyQsh » 26 wrz 2017, 19:22

Tak jak poprzednicy piszą. Dla hobbystów lub firmy do pewnych przychodów za free. Osobiście mogę polecić. Mi bardzo pasuje - jest intuicyjny i ma praktycznie wszystko co potrzeba. Ostatnio dodali gięcia blach!
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 197
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Drukarka: Anycubic I3 Mega
x 3

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 26 wrz 2017, 19:43

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Trzeba nauczyć się czegoś nowego nauczyć, jak to na czym pracowałem poza zasięgiem.

Bardzo się Fusion360 różni od programów które wymieniłem??

I jeszcze jedno na stronie pisze ze trial wersja, skąd go pobrać ??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1436
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 161

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: anraf1001 » 26 wrz 2017, 19:48

Fusion jest duchowym spadkobiercą Inventora ;-)

Skąd pobrać? Ze strony Autodeska najlepiej. To jest trial bo o ile pamiętam dopiero jak się zalogujesz do programu to będziesz mógł go "aktywować"
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarki: Hypercube Evolution :cool2:
Prusa Multi Color :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
DanyQsh
Posty: 212
Rejestracja: 22 wrz 2016, 20:11
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: The Thing+Replicape
x 12

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: DanyQsh » 26 wrz 2017, 20:13

Jest inny. To na pewno. Ale dla mnie ten inny sposób funkcjonowania jest tylko na +.
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 1151
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | Lume+
x 178
Kontaktowanie:

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: virgin71 » 26 wrz 2017, 20:21

Generalnie jak obsługiwałeś wcześniej dość nowego inventora, to bardzo lekko przyjdzie Ci przesiadka. Jeśli jechałeś na dużo starszych wersjach, to będzie więcej zmian, ale i tak bez problemu. Jedynie wgryzienie się w opcje CAM sprawiają problemy, bo są bardzo inaczej.

Cena na pewno jest zaletą - próg płatności jest bardzo wysoki i większość firm spokojnie może go używać za darmo.
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 197
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Drukarka: Anycubic I3 Mega
x 3

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 26 wrz 2017, 20:27

Czyli pobiera się Trial.

Jest wersja Polska ??
DanyQsh
Posty: 212
Rejestracja: 22 wrz 2016, 20:11
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: The Thing+Replicape
x 12

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: DanyQsh » 26 wrz 2017, 20:29

Niestety nie :/

Wróć do „CAD-y”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość