Fusion360 - Darmowy

Programy do projektowania CAD
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1204
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 115
Kontaktowanie:

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: anraf1001 » 26 wrz 2017, 20:30

trike3 pisze:Czyli pobiera się Trial.

Jest wersja Polska ??

Nie :/ Ale nie jest to jakiś trudny angielski.

EDIT: O kurde. Post nr 1000 :D
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarka: Hypercube Evolution :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 121
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
x 3

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 26 wrz 2017, 21:07

Zainstalowałem ale mam wersje 30 - o dniową.
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1204
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 115
Kontaktowanie:

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: anraf1001 » 26 wrz 2017, 21:07

trike3 pisze:Zainstalowałem ale mam wersje 30 - o dniową.

Zalogował się?
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarka: Hypercube Evolution :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
Awatar użytkownika
virgin71
Posty: 632
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
x 59

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: virgin71 » 26 wrz 2017, 21:36

Musisz się zarejestrować i wtedy licencja jest przedłużana. Generalnie angielski w programach CADowskich częściej pomaga niż przeszkadza.
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 121
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
x 3

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 26 wrz 2017, 21:52

Jest ok dzięki wszystkim.
Awatar użytkownika
trike3
Posty: 121
Rejestracja: 14 wrz 2017, 14:01
x 3

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: trike3 » 27 wrz 2017, 11:55

Witam.

Zainstalowany, uruchomiony program.

Trzeba się pobawić tutorialami, żeby poznać mechanizm działania, ale jak na darmowy robi wrażenie :-)
Awatar użytkownika
corristo25
Posty: 58
Rejestracja: 30 wrz 2017, 15:44
Lokalizacja: BB
Drukarka: własny twór :)
x 7

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: corristo25 » 30 wrz 2017, 23:46

Fusion jest dobry, intuicyjny, dość rozbudowany jak na "darmowy" program. Ma wiele możliwości, ostatnio dodali opcje tworzenia z blach, gdzie po jednym kliknięciu masz gotowy rozkrój.
Cały czas rozwijany. Co miesiąc jest taki większy "update" z filmikiem na YT omawiającym dokonane zmiany.

To mój pierwszy program do 3d, zacząłem w hmm kwietniu chyba. Aktualnie w pracy próbuje ogarnąć CATIE ^^
Po pierwszych "macankach", wziąłem się za projekt... drukarki 3d. Po dwóch tygodniach grzebania w fusionie wyszło coś takiego.
W czerwcu było już składanie.
Załączniki
caa mdashduza_zpsypftovzs.PNG
FlameRunner
Awatar użytkownika
dodi
Posty: 64
Rejestracja: 12 paź 2017, 23:15

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: dodi » 23 paź 2017, 21:31

Czy Fusion360 tylko na 64 bitmjets w przypadku win 10? Zrobiłem aktualizacje systemu, chciałem pobrać Fusion i mina :(
Awatar użytkownika
jestan
Posty: 145
Rejestracja: 27 lis 2016, 15:27
Drukarka: Lume, Mały zlepek
x 5

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: jestan » 23 paź 2017, 21:44

corristo25 pisze:Fusion jest dobry, intuicyjny, dość rozbudowany jak na "darmowy" program. Ma wiele możliwości, ostatnio dodali opcje tworzenia z blach, gdzie po jednym kliknięciu masz gotowy rozkrój.
Cały czas rozwijany. Co miesiąc jest taki większy "update" z filmikiem na YT omawiającym dokonane zmiany.

To mój pierwszy program do 3d, zacząłem w hmm kwietniu chyba. Aktualnie w pracy próbuje ogarnąć CATIE ^^
Po pierwszych "macankach", wziąłem się za projekt... drukarki 3d. Po dwóch tygodniach grzebania w fusionie wyszło coś takiego.
W czerwcu było już składanie.


No piknie!!!
Tylko często się zastanawiam nad faktem, że ludzie wytaczają ciężkie działa do wykonania byle śrubki, gdzie wystarczy użycie zwykłego 123D.
Akurat nie w tym przypadku... ;)
Awatar użytkownika
dziobu
Posty: 381
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 81
Kontaktowanie:

Re: Fusion360 - Darmowy

Postautor: dziobu » 23 paź 2017, 21:46

dodi pisze:Czy Fusion360 tylko na 64 bitmjets w przypadku win 10? Zrobiłem aktualizacje systemu, chciałem pobrać Fusion i mina :(

Microsoft® Windows® 7 SP1, Windows 8.1, or Windows 10 (64-bit only)
(https://knowledge.autodesk.com/support/fusion-360/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Fusion-360.html)
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D

Wróć do „CAD-y”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości