Problem z plikiem stl

Programy do projektowania CAD
maciusiek610
Posty: 105
Rejestracja: 17 sty 2017, 16:47
x 2

Problem z plikiem stl

Postautor: maciusiek610 » 19 kwie 2018, 11:49

Witam.
Mam taki pliczek i w żaden sposób nie mogę go edytować w DS Mechanical. Jest jakiś błąd. na stronie https://service.netfabb.com/ też wyskakuje błąd. Jest jakaś szansa aby go przekształcić na bryłę aby można było go edytować ??
Może coś robię nie tak ??
Plik ściągnięty z https://www.thingiverse.com/thing:2773171
Chodzi mi o case. Niestety na forum nie można dołączyć pliku większego niż 1 mb
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2018, 12:04 przez maciusiek610, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1087
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 117

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: Artu » 19 kwie 2018, 11:53

A gdzie ten "pliczek" :roll:
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 1651
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 447
Kontaktowanie:

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: dziobu » 19 kwie 2018, 12:22

Pewnie chodzi o ten 3MB.
Spróbuj ten.
Załączniki
PA14.4-case_repaired_dziobu.rar
(1.15 MiB) Pobrany 4 razy
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1087
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 117

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: Artu » 19 kwie 2018, 12:34

Nie mogę przesłać rar-a, bo ma 18MB...

2018-04-19 12_32_47-PA14.4-case_repaired - DesignSpark Mechanical.png
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 1651
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 447
Kontaktowanie:

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: dziobu » 19 kwie 2018, 12:37

Artu pisze:Nie mogę przesłać rar-a, bo ma 18MB...

Spakuj z podziałem na części ;)
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1087
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 117

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: Artu » 19 kwie 2018, 12:48

Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
maciusiek610
Posty: 105
Rejestracja: 17 sty 2017, 16:47
x 2

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: maciusiek610 » 19 kwie 2018, 13:06

Wielkie dzięki.
Pozdrawiam

ps. jak wy to robicie tzn w jakim programie
maciusiek610
Posty: 105
Rejestracja: 17 sty 2017, 16:47
x 2

Re: Problem z plikiem stl

Postautor: maciusiek610 » 15 sie 2018, 09:38

Witam.
Dlaczego nie można pociąć tego modelu. Chodzi mi o to że w DSMechanical nie można podzielić tego modelu płaszczyzną .
Pozdrawiam

Wróć do „CAD-y”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości