Temat o zaciskarkach

Czyli niech moc będzie z Tobą!
Awatar użytkownika
Cosik
Posty: 184
Rejestracja: 09 gru 2017, 10:12
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Mono Zircon, AA6
x 23
Kontaktowanie:

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: Cosik » 28 gru 2017, 06:20

To jak już zeszło na zaciskarki to i ja się wypowiem z racji tego iż już trochę goldpinów zacisnąłem.

Do goldpinów używam zaciskarki YAC4, to coś takiego:
Obrazek
"Goldpiny" mają dwie pary skrzydełek, dobrze zaciśnięty konektor to taki gdzie zewnętrzne są zaciśnięte na izolacji a wewnętrzne na rdzeniu.

Za parę godzin ma do mnie dotrzeć coś takiego:
Obrazek
Zamówiłem z myślą o pozostałych rodzajach konektorów, ale jak będę miał to mogę dać znać czy da się tym zaciskać i goldpiny.
Wolność wariacie w swoim warsztacie...

Moje projekty 3D
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1027
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 106

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: Artu » 28 gru 2017, 07:39

Również polecam zaciskarkę z HK :good: Mam, używam, i jestem zadowolniony :thumbup:
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
Awatar użytkownika
11master
Posty: 113
Rejestracja: 30 paź 2017, 07:53
Drukarka: AA8
x 3

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: 11master » 28 gru 2017, 12:50

@Cosik
Widziałem takie podobne; nie z bassa, też z wymiennymi bakami - takie coś to mogę do pracy sobie kupić ale tez dopiero za dobrych parę dni.

@all
Muszę się męczyć z tym co mam. W sumie jedną wtyczkę już mam i całkiem zgrabnie to wyszło, problemem jest średnica całkowita przewodu który posiadam jest ździebko za wielka. :/
Jak mnie przyciśnie to zakupię te od chińczyka, wyglądają jak te z HK - zerknijcie sami - https://pl.aliexpress.com/item/SN-01BM- ... Title=true

Gdybym mógł pożyczyć gdzieś ale jak na złość nie mam w okolicy (lub nie wiem) żadnego modelarza czy drukarza.
Anet A8 BOX
Awatar użytkownika
samezrp
Posty: 888
Rejestracja: 29 paź 2016, 15:57
x 48

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: samezrp » 28 gru 2017, 13:00

A czemu nie weźmiesz tej z HK skoro sprawdzona i tańsza?
Awatar użytkownika
11master
Posty: 113
Rejestracja: 30 paź 2017, 07:53
Drukarka: AA8
x 3

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: 11master » 28 gru 2017, 17:00

@Artu
Czy Ty przypadkiem nie popełniłeś tego: http://www.kowal.itcom.pl/ArcadeParts_pliki/asOKB.htm bo tak po różnych forach i nickach by mi pasowało. A jeśli tak to gdzie tę tajwańską zaciskarakę AteCom kupić w PL?

@samezrp
Ponieważ trzeba długo czekać (mniej niż z PRC ale dłużej niż zakupy w PL); i kłóci mi się to z wydatkiem a potrzebą na kilkanaście złączek - już mam tyle pierdułek, że gdybym mieszkał w bloku to mnie druga połowa wywali.
Anet A8 BOX
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1027
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 106

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: Artu » 28 gru 2017, 17:23

11master pisze:@Artu
Czy Ty przypadkiem nie popełniłeś tego...

No coś Ty, za leniwy jestem na blogi :rotfl2:
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
Awatar użytkownika
samezrp
Posty: 888
Rejestracja: 29 paź 2016, 15:57
x 48

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: samezrp » 28 gru 2017, 18:33

11master pisze:Ponieważ trzeba długo czekać (mniej niż z PRC ale dłużej niż zakupy w PL); i kłóci mi się to z wydatkiem a potrzebą na kilkanaście złączek - już mam tyle pierdułek, że gdybym mieszkał w bloku to mnie druga połowa wywali.

I dlatego chcesz kupić na Aliexpress? Jakoś mi się nic nie zgadza, ale co tam ja :)
Awatar użytkownika
Zepco
Posty: 468
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 70

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: Zepco » 28 gru 2017, 21:19

Czy ta z HK ma wymienne końcówki?
Kupiłem na ali coś takiego
https://www.banggood.com/JX-D4301-Multi ... rehouse=CN
tanie nie było i do dużych konektorów w sam raz, jednak do takich małych średnio i trzeba jeszcze poprawiać szczypcami. Tymi z HK robi się już na gotowo tak, że wciska się do plastików bez wysiłku i zaskakuje blokada?
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - po wydrukach usztywniających
Awatar użytkownika
samezrp
Posty: 888
Rejestracja: 29 paź 2016, 15:57
x 48

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: samezrp » 28 gru 2017, 22:24

Nie są wymienne. Robisz na gotowo, nic nie musisz dociskać ani poprawiać żeby włożyć do plastiku - jak ściskasz tym zaciskiem bliżej rączki.
Awatar użytkownika
11master
Posty: 113
Rejestracja: 30 paź 2017, 07:53
Drukarka: AA8
x 3

Re: Przekroje przewodów z/do siników krokowych

Postautor: 11master » 28 gru 2017, 23:30

Kupiłem, kupiłem już te z HK.
Wyglądało wszystko na super zaciśnięte, ale testu wyciągania nie przeszły wszystkie na 100%, niestety :/ Więc mam nadzieję, że dobrze radzicie i faktycznie będzie to tak super zakuwać jak mówicie :) Strasznie nie lubię takiej ch#jni odwalać - już polutowane były by lepsze, więc znów czekam.
Anet A8 BOX

Wróć do „Grzałki, zasilacze, okablowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość