Kącik akwarystyczny, pomysły, wydruki
- cyfron
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: na razie 7 sztuk :)
- x 453
Re: Kącik akwarystyczny, pomysły, wydruki
Eheim Skim 350 zdejmie Ci rzęsę w kilka dni - oczywista oczywistość, na początku trzeba go często czyścić. W pierwszy dzień pozbędziesz się 90% tego co pływa - później reszta.
BB84
Problemem są krewety. Mam zewnętrznego eheima 2213, którego próbuję wykorzystać dodatkowo do tego celu.cyfron pisze: 04 lip 2025, 08:00 Eheim Skim 350 zdejmie Ci rzęsę w kilka dni - oczywista oczywistość, na początku trzeba go często czyścić. W pierwszy dzień pozbędziesz się 90% tego co pływa - później reszta.
Większość wybrałem sitem, pojedyncze sztuki takim grzebykiem. Trzeba kontrolować i wybierać jak tylko pojawi się jakiś paproch.
- cyfron
- x 453
Krewety to nie problem jeżeli raz dziennie go czyścisz - nie zdechną jak posiedzą w środku przez 24h. Zawsze możesz skimmer wyłączać na noc np. gniazdem czasowym, większość krewetek sama wyjdzie przez noc.
Skimmer wszystkiego nie wyłapie podejrzewam, zawsze coś przylepi się do szyb czy wlotu/wylotu filtra zewnętrznego, to dobre rozwiązanie do redukcji rzęsy, ale żeby pozbyć się jej na dobre trzeba co dwa dni wybierać każdy paproch, aż zniknie na dobre. To jest jak zaraza.
- cyfron
- x 453
Nie wiem, nie znam się bo mam akwaria dopiero od 15 lat. U mnie Eheim Skim 350 wyłapał całą rzęsę w kilka dni - ale co ja tam wiem, przecież się nie znam 

Abys, wiesioo
Ja dopiero od 25 latcyfron pisze: 11 lip 2025, 13:57 Nie wiem, nie znam się bo mam akwaria dopiero od 15 lat. U mnie Eheim Skim 350 wyłapał całą rzęsę w kilka dni - ale co ja tam wiem, przecież się nie znam![]()

wiesioo
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6418
- Kontakt:
To może zapytajcie kogoś kto się zna...

micro, velkhor
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne