Ultimaker 2+ extended !!!CLONE!!! YEaaaaaHH by Kopytko

Tutaj można pochwalić się drukarką już uruchomioną bądź kupioną
Awatar użytkownika
emartinelli
Zasłużony
Posty: 676
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:54
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
x 127

Re: Ultimaker 2+ extended !!!CLONE!!! YEaaaaaHH by Kopytko

Postautor: emartinelli » 17 paź 2018, 11:23

Podczepię się pod temat... jak i jaki wgrywaliście firmware pod 2+ extended?
Modyfikowaliście ręcznie Marlina z Github'a? Jeśli tak jakie parametry zmienialiście?
Mam problem, że ładując firmware z Cura wgrywa firmware jakby to nie było extended (pomimo że wybrana drukarka to 2+ extended) i stół jeździ w okrojonym zakresie tak jakby działały mu endstopy programowe.
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 1415
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | Lume+
x 207
Kontaktowanie:

Re: Ultimaker 2+ extended !!!CLONE!!! YEaaaaaHH by Kopytko

Postautor: virgin71 » 17 paź 2018, 11:42

Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3091
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 395

Re: Ultimaker 2+ extended !!!CLONE!!! YEaaaaaHH by Kopytko

Postautor: Kopytko » 17 paź 2018, 14:50

Przez cure, powiedz mi czy robisz to na płycie z osobnymi stepstickami czy klonie?
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
emartinelli
Zasłużony
Posty: 676
Rejestracja: 19 kwie 2016, 16:54
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
x 127

Re: Ultimaker 2+ extended !!!CLONE!!! YEaaaaaHH by Kopytko

Postautor: emartinelli » 17 paź 2018, 21:46

virgin71, dzięki za link do fajnego softu! :piwo: stawiam piwko przy najbliższej okazji
Kopytko, to płytka z osobnymi stepstikami. W sofcie TinkerGnome dużo lepiej widać co się dzieje i rzeczywiście w Z musiałem 2x zwiększyć liczbę kroków.
Teraz drukuje ładnie, pozostał jedynie problem z niedojeżdżaniem Z z pod samej głowicy na dół, przed końcem wywalał komunikat ER05 lub ER06. Ale chyba już sprawa opanowana. Przynajmniej mam taką nadzieję że była za duża prędkość przesuwu w stosunku do prądu na silniku i przy opadaniu gubił kroki więc stolik nie docierał a soft przeliczał że już powinien być na krańcówce.

Wróć do „Drukarki FDM/FFF - wszystkie pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: JkubA i 2 gości