Alfawise U30

Tutaj można pochwalić się drukarką już uruchomioną bądź kupioną
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4806
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 1145
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: FlameRunner » 15 maja 2019, 13:37

Wygląda, jakby Ci się tak całkiem zwyczajnie wydruk trochę odkleił od stołu. Ogólnie temat przerabiany wiele, wiele razy.
- Pokaż spód nieudanego wydruku.
- Drukujesz na gołym szkle? Nanosisz jakiś preparat?
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 185
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 23
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: cyfron » 15 maja 2019, 13:38

Nie odkleił się podczas druku? Zwykle mam taki efekt jak któryś róg obiektu odklei się na początku drukowania.
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 2338
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | U30
x 394
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: virgin71 » 15 maja 2019, 14:19

Polski Liquid NeedIT, zagraniczny Dimafix, po taniości lakier do włosów.
Dzięki temu się nie podwinie. Ew. możesz wydruk mocniej wprasować w stół.
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 185
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 23
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: cyfron » 15 maja 2019, 15:18

Potwierdzam - używam NeedIt i zapomniałem co to odklejający się wydruk :)
Grzesiu1989
Posty: 76
Rejestracja: 16 lut 2019, 23:23
x 1

Re: Alfawise U30

Postautor: Grzesiu1989 » 15 maja 2019, 18:57

Hmm użyłem needit ale może za wysoko była głowica ustawiona na 1 warstwę. Spróbuje niżej delikatnie (robione na kartkę).
Dzięki.
Grzesiu1989
Posty: 76
Rejestracja: 16 lut 2019, 23:23
x 1

Re: Alfawise U30

Postautor: Grzesiu1989 » 02 cze 2019, 12:51

Ok Panowie (i Panie jeśli jakieś tutaj są :)).
Drukarka po poluzowaniu rolek osi Z drukuje pięknie warstwy.
Jedyny problem jaki mi został to nie trzymanie pionu. Wydruk schodzi w bok im wyżej.
Co może być tego przyczyną?
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4806
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 1145
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: FlameRunner » 02 cze 2019, 12:57

Chodzi o przesunięte warstwy czy krzywą drukarkę?
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 185
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 23
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: cyfron » 02 cze 2019, 13:03

Grzesiu1989 pisze:Ok Panowie (i Panie jeśli jakieś tutaj są :)).
Drukarka po poluzowaniu rolek osi Z drukuje pięknie warstwy.
Jedyny problem jaki mi został to nie trzymanie pionu. Wydruk schodzi w bok im wyżej.
Co może być tego przyczyną?


Zmniejsz prędkości, w tym ruchów jałowych poniżej 120mm/s i sprawdź naciąg pasków.
Grzesiu1989
Posty: 76
Rejestracja: 16 lut 2019, 23:23
x 1

Re: Alfawise U30

Postautor: Grzesiu1989 » 02 cze 2019, 13:13

Nie widać tego aż tak na zdjęciu, ale szczelina zwęża się ku górze.
Załączniki
IMG_20190602_131221.jpg
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 185
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 23
Kontaktowanie:

Re: Alfawise U30

Postautor: cyfron » 02 cze 2019, 13:34

Sprawdziłeś to co napisałem Ci powyżej?

Wróć do „Drukarki FDM/FFF - wszystkie pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości