Składanie:
Tu nie ma faktycznie żadnej filozofii. Instrukcje od dobrego ziomka sprzedawcy dostałem dopiero dziś, a drukarkę uruchomiłem wczoraj. Takie to trudne.
Całość zajeła mi ~25 minut. Bez pośpiechu, z dokręceniem wszystkich obecnych śrub i robieniem zdjęć. I bez instrukcji.
Streszczę manual producenta:
1. Do spodu mocujemy profile pionowe:
2. Na to kłądziemy górę i przykręcamy:
3. Trzeba położyć stolik na mocowaniach:
4. Teraz trzeba od góry wsunąć prowadnice i śruby:
I je przykręcić (prowadnice mają być na równo z górną płaszczyzną górnego mocowania; inaczej mogą zaczepiać o głowice)
5. Trzeba podpiąć kable, a jest ich 5:
- Z głowicy wychodzi wiązka do kontrolera,
- Kontroler -> A/B: silniki X/Y i krańcówki X/Y/Z,
- Kontroler -> C: silniki Z,
- Kontroler -> D: czujnik filamentu.
Kable są ładnie oprawione i dość długie. Ale nie na tyle zeby kontroler mógł stać gdziekolwiek
KONIEC. Drukarka złożona.
Po odpaleniu, na monochromatycznym panelu LCD 128x64 pojawia się Marlin 1.1.8:
Kalibracja stolika (ręczna) - przy takim dostępne do wszystkiego jest to bajka i trwa dwie minuty.
Pierwszy zgrzyt:
no trzeba będzie przesunąć stolik

NIe sparwdziłem tego wcześniej tylko skręciłem wszystko na głupa. Za to przyznam że oryginalnie całość była skręcona tak że stolik w całym zakresie Z jeździł prawidłowo.
Potem zagrzałem wszystko, wrzuciłem jakieś PLA:
Dodam że w komplecie była szpula, ale zachwycont jakością próbek z poprzedniej ich drukarki (Flsun i3), nawet nie wyciągałem jej z pudła.
Podkładki na stół nie naklejam - po testach i odpaleniu wszystkiego od razu chcę taśmę magnetyczną. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności do poprzedniej drukarki zamówiłem szyby które będą tu idealnie pasować więć polowa pracy za mną.
Tak na teraz prezentuje się całość:
Po odpaleniu tego co dał producent przejdę do tuningu bo widzę że zabawy tu na całą zimę