I znowu pozaśmiecam forum

Daaaawno temu ktoś prosił o zdjęcia Zmorpha (pamiętam ;p). Akurat trafił mi się taki który wymaga lekkiej naprawy, a przy okazji nie był modyfikowany. Plombę gwarancyjną też ja zerwałem. Także mam 4-letni (produkcja - 2015), używany oryginał w bardzo dobrym stanie.
Naprawy które muszę porobić wynikają raczej na pewno z transportu drukarki - przyszła bez przesadnej warstwy gąbki z każdej strony, osłonięta tylko grubym kartonem. Jedno uszkodzenie to pęknięte mocowanie silnika X (wystaje i łatwo uderzyć), drugie - wypadło łożysko trzymające śrubę (ewidentne "wytelepanie").
I widać tu największą kichę nad wszystkie kichy w tych drukarkach - mocowanie śrub Z na elastycznych sprzęgłach. Oś X pływa masakrycznie.
Potem Zmorph wprowadził pakiet "upgrade" który poprawiał takie rzeczy już w tym modelu - odsyłało im się drukarkę albo oni dostarczali niezbędne części. W kolejnych modelach śruba jest zintegrowana z silnikiem.
Przez jakiś czas jeszcze będzie stał na wierzchu także mogę dofocić to co by było potrzebne.