AIO Robotics ZEUS
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 42
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6263
- Kontakt:
Re: AIO Robotics ZEUS
Tu stół jest wyjmowalny także nie będzie z tym problemu.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- dziobu
- Zasłużony
- x 6263
- Kontakt:
Mocowanie stołu:
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Można tu jeszcze dodać, że zeus daje radę z PETG, przynajmniej przy małych wydrukach, bo tylko takie testowałem mając krótki kawałek próbki.
Witam z Włoch... ten tekst został przetłumaczony przez Google, więc przepraszam za jakąkolwiek pomyłkę!dziobu pisze: ↑26 sie 2022, 19:51 Tu masz:
https://xyzyk.ddns.net/inne/zeus/
Nie wiem jak te wersje mają się do czegokolwiek, ale ze dwa razy ich updejterem zaktualizowałem firmware z poziomu drukarki.
Mój AIO ROBOTICS ZEUS + (nie wiem dlaczego „+”… to to samo co ZEUS) nie ładuje ZeusUI. Pobrałem więc ten obraz, ale mam dwie wątpliwości:
1) jak to załadować?
2) jaka to wersja?
Dzięki
Hello from Italy! Excuse me for my poor English, but my Polish is worst!
My AIO ROBOTICS ZEUS + (I don't know why "+" ...it's the same of ZEUS) doesn't load ZeusUI. So I downloaded this img, but I have two doubts...
1) how I load it?
2) what version is it?
Thanks
- dziobu
- Zasłużony
- x 6263
- Kontakt:
1. W głównej płycie jest karta sd. Wyjmij i wgraj obraz.
2. Nie wiem. Nie mam już tej drukarki ale tylko taką wersje znalazłem.
1. Nella scheda principale è presente una scheda sd. Rimuovere e caricare l'immagine.
2. Non lo so. Non ho più questa stampante, ma questa è l'unica versione che ho trovato.
Ciao...dall'Italia :p
2. Nie wiem. Nie mam już tej drukarki ale tylko taką wersje znalazłem.
1. Nella scheda principale è presente una scheda sd. Rimuovere e caricare l'immagine.
2. Non lo so. Non ho più questa stampante, ma questa è l'unica versione che ho trovato.
Ciao...dall'Italia :p
@GUTEK@, Andrzej_W
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
jak popsulem UI, to nadal dało się włączać wydruki po podłączeniu drukarki do komputera przez jakiś interfejs na pc.
od dłuższego czasu mój zeus nie jest na chodzie - miałem awarię głowicy, a zamówiona cześć przez ebay nie dotarła. na razie nie miałem weny na próbowanie przebudowy głowicy na jakieś bardziej standardowe części, do których jest normalny dostęp.
na reddicie gdzieś był wątek o wymianie FW. warto poszukać
od dłuższego czasu mój zeus nie jest na chodzie - miałem awarię głowicy, a zamówiona cześć przez ebay nie dotarła. na razie nie miałem weny na próbowanie przebudowy głowicy na jakieś bardziej standardowe części, do których jest normalny dostęp.
na reddicie gdzieś był wątek o wymianie FW. warto poszukać
Unfortunately the firmware does not start. I used BalenaEtcher to write the SD (32Gb).
Usually you can, without ZeusUi, use http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080, but mine doesn't work.
I noticed that a "NETWORK SERVICE DISCOVERY DISABLED" error appears on startup.
Maybe it's a network problem and not ZeusUI?
Niestety oprogramowanie sprzętowe nie uruchamia się. Do napisania SD (32Gb) użyłem BalenaEtcher.
Zwykle bez ZeusUi możesz użyć http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080, ale mój nie działa.
Zauważyłem, że podczas uruchamiania pojawia się błąd „Wykrywanie usług sieciowych wyłączone”.
Może to problem z siecią, a nie ZeusUI?
Usually you can, without ZeusUi, use http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080, but mine doesn't work.
I noticed that a "NETWORK SERVICE DISCOVERY DISABLED" error appears on startup.
Maybe it's a network problem and not ZeusUI?
Niestety oprogramowanie sprzętowe nie uruchamia się. Do napisania SD (32Gb) użyłem BalenaEtcher.
Zwykle bez ZeusUi możesz użyć http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080, ale mój nie działa.
Zauważyłem, że podczas uruchamiania pojawia się błąd „Wykrywanie usług sieciowych wyłączone”.
Może to problem z siecią, a nie ZeusUI?
- dziobu
- Zasłużony
- x 6263
- Kontakt:
Ale na jakim etapie staje wyświetlacz?
Pamiętaj że to (niby) zwykły Linux - podłącz klawiaturę do USB i spróbuj odpalić konsolę zamiast GUI.
Pamiętaj że to (niby) zwykły Linux - podłącz klawiaturę do USB i spróbuj odpalić konsolę zamiast GUI.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł