Klimatyzator

Znalazłeś ciekawy extruder czy głowicę? - zapodaj linka
mcxmcx
Drukarz
x 369

Klimatyzator

Post autor: mcxmcx »

Była dyskusja o klimie i tak mi się dziś wyświetliło, jest oczywiście pół ceny tego co w UK, i wysyłają jak leci do samodzielnego montażu.

Niby w UK też musi być cuda wianki uprawnienia...

Ciekawe czy wyślą do PL.

https://amzn.eu/d/09mvNvfj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
Awatar użytkownika
Jarewa
Drukarz
x 574

Re: Klimatyzator

Post autor: Jarewa »

Jak KAS złapie i będzie bez specjalnych zezwoleń to nie przejdzie.
Awatar użytkownika
Andrzej_W
Drukarz
Drukarka: 3d Pen+AMS
x 1120

Post autor: Andrzej_W »

U mnie jest takie coś
This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.
mcxmcx
Drukarz
x 369

No do mnie doszedłem do etapu płatności.

W zamian mam problem bo co prawda przyślą ale planning permission na jednostkę nie dostanę.
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
Awatar użytkownika
Igor
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 479
Kontakt:

Post autor: Igor »

Nieźle. Permission na instalację klimy. U nas jest niemal wolna amerykanka z elektryką i instalacjami a na Wyspach przegięli w drugą stronę.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
mcxmcx
Drukarz
x 369

Nie, instalować sobie możesz, tylko kwestia zezwolenia na wywalenie jednostki od frontu.

Ja akurat tylko tak mogę.
Awatar użytkownika
Igor
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 479
Kontakt:

Post autor: Igor »

Zrozumiałem że to jak z tymi obwodami gniazdowymi - jedno dodatkowe albo przestawienie istniejącego i musisz mieć na to papiór, spliter instalować w ringu "i w ogóle ".
A zawiesić na jednostce zewnętrznej budkę maskującą (trzy ścianki) w kolorze elewacji albo inny patent klasy "co z oczu to z serca"? Chyba że chata nie Twoja...
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
mcxmcx
Drukarz
x 369

Jedna z większych zalet życia tutaj to właśnie ład i estetyka.

To było tylko w kwestii dostępności w PL
piatek13
x 5

Post autor: piatek13 »

Igor pisze: 08 lip 2026, 06:32 A zawiesić na jednostce zewnętrznej budkę maskującą (trzy ścianki) ....
Ej, nie pisz takich rzeczy bo jeszcze ludzie posłuchają i serwisanci będą się znowu na dyskusyjnych grupach branżowych dowartościowywać pokazując fotki do jakich "awarii" musieli jeździć.
Awatar użytkownika
Andrzej_W
Drukarz
Drukarka: 3d Pen+AMS
x 1120

Post autor: Andrzej_W »

piatek13 pisze: 09 lip 2026, 21:45
Igor pisze: 08 lip 2026, 06:32 A zawiesić na jednostce zewnętrznej budkę maskującą (trzy ścianki) ....
Ej, nie pisz takich rzeczy bo jeszcze ludzie posłuchają i serwisanci będą się znowu na dyskusyjnych grupach branżowych dowartościowywać pokazując fotki do jakich "awarii" musieli jeździć.
Bo to trzeba z głową zrobić :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki z aliexpress/ebay itp.”