Anycubic 4max Pro 2

Znalazłeś ciekawy extruder czy głowicę? - zapodaj linka
Awatar użytkownika
Jose
Posty: 54
Rejestracja: 24 paź 2019, 21:50
x 17

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: Jose » 18 lis 2020, 16:25

Chińska drukarka złożona po chińsku "jakotako ". No i jeśli drukarka się rozpada podczas druku to na pewno nie wolno jej zostawić samopas. Po zmianach czy to firmware czy istotnych części też by wypadało sprawdzić czy jest sprawna i dopiero zostawiać na noc ;-) Nie mogę znaleźć jakiejś listy łożysk czy części w internecie ale u mnie jest tak:
1605712154983.jpg


Ostrości idealnie nie złapało ale po obu stronach zębatki są ewidentnie różne materiały do tego zmierzyłem średnicę suwmiarką, świecący się wałek ma 8mm a czarny 10mm

jakoś się trzyma


Powodzenia.
Awatar użytkownika
TDI-CAD
Posty: 1143
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Gate 1, Photon
x 416

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: TDI-CAD » 18 lis 2020, 17:34

Czarny walek to właśnie jest tulejka dystansowa.
etet100
Posty: 149
Rejestracja: 15 gru 2017, 15:15
x 13

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: etet100 » 18 lis 2020, 18:32

Tyle razy to oglądałem i dopiero teraz widzę, że faktycznie jest tam czarna tuleja. Tylko tego nadal nie da się zrobić poprawnie. O ile z tyłu faktycznie jest dociśnięte kołami i nie przesuwa się, o tyle z przodu tuleje są luźne i sobie latają. A kół nie przesunę bo wtedy paski nie będą równolegle do prowadnic.
TDI-CAD
Awatar użytkownika
TDI-CAD
Posty: 1143
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Gate 1, Photon
x 416

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: TDI-CAD » 18 lis 2020, 18:42

Trzeba poluzowac koła pasowe i przesunąć walek tak aby trzymał sie na lozyskach z dwuch stron.
etet100
Posty: 149
Rejestracja: 15 gru 2017, 15:15
x 13

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: etet100 » 18 lis 2020, 18:58

No i trzyma się ale nie tak jak z tyłu. Jak rozsunę koła to paski nie będą równolegle do prowadnic. A w tej chwili są w miarę równolegle ale metalowa oś ma luz na boki. Jeżeli jeszcze kiedyś wypadnie to chyba będę musiał zmienić te tuleje na jakieś dłuższe.
etet100
Posty: 149
Rejestracja: 15 gru 2017, 15:15
x 13

Re: Anycubic 4max Pro 2

Postautor: etet100 » 22 lis 2020, 00:30

Bemko pisze:TMC2208 były już w pierwszym 4 Max Pro na X i Y, patrząc po filmiku to dołożyli chyba tylko jeden dla Z.


To chyba nic nie dołożyli bo w środku są dwa białe stepsticki TMC i trzy jakieś inne. A oś Z chodzi wyjątkowo głośno i ogólnie mało atrakcyjnie.

Wróć do „Ciekawostki z aliexpress/ebay itp.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości