jakie filamenty do Bambu Lab P1S Combo
Re: jakie filamenty do Bambu Lab P1S Combo
Są gotowe profile do Sunlu, zgadzam się, tylko w ślepej próbie, jak wydrukuje aż z tej samej szpulki Sunlu, raz ja profilu bambus a raz na Sunlu, to ładniej będzie na bambusie.
Pla, petg, ABS, te zwykłe filamenty.
Pla, petg, ABS, te zwykłe filamenty.
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
- Trolinka
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: Bambu Lab X1C Combo
- x 176
A to sorry
Ja tam generalnie używam swoich profili. Ale kiedyś zobaczyłem że dodali sunlu, akurat miałem najnowsze szpule sunlu te dziurkowane, odpaliłem na PLA+ 2.0 profilu i śmigały w sumie. Tak samo jak eSUNa dodali, o fajnie jest, działa, ale pozostaje przy swoich
Aczkolwiek jak firmowe działają to jest to koncepcja, wszelkie zmiany, nowe opcje są automatycznie dodawane i nie pluje się że uwaga zmodyfikowane

Aczkolwiek jak firmowe działają to jest to koncepcja, wszelkie zmiany, nowe opcje są automatycznie dodawane i nie pluje się że uwaga zmodyfikowane

-------------------------------------------------
Bambu Lab X1C Combo ( Do drukowania)
Kingroon KP3S Pro S1 (Klipper & Orbiter 2.0 mod) (Do dłubania)
Bambu Lab X1C Combo ( Do drukowania)
Kingroon KP3S Pro S1 (Klipper & Orbiter 2.0 mod) (Do dłubania)
a tak sie zapytam jeszcze
Szpule bambu maja naklejki RFID, czy któreś inne też maja ?
Czy ktos probowal kupic sobie naklejki i zaprogramowac i nakleic na szpule innej firmy ?
Szpule bambu maja naklejki RFID, czy któreś inne też maja ?
Czy ktos probowal kupic sobie naklejki i zaprogramowac i nakleic na szpule innej firmy ?
Ktoś już próbował https://github.com/Bambu-Research-Group/RFID-Tag-GuidemacRush pisze: 05 maja 2025, 15:16 Czy ktos probowal kupic sobie naklejki i zaprogramowac i nakleic na szpule innej firmy ?
dziobu
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6366
- Kontakt:
Do bambu - nie. Tylko firmowe.
Pewnie.macRush pisze: 05 maja 2025, 15:16 Czy ktos probowal kupic sobie naklejki i zaprogramowac i nakleic na szpule innej firmy ?
https://github.com/Bambu-Research-Group/RFID-Tag-Guide
Imho szkoda czasu.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1878
zdecydowanie szkoda czasu, wybor producenta i koloru z aplikacji desktopowej czy mobilnej to jest kilkanascie sekund
Done is better than perfect.
poskładana, uruchomiona, wydrukowane, zajebista
filament PLA JAYO temp 207 , nie znalazłem profilu , a na generic albo sunlu przegrzewał
filament PLA JAYO temp 207 , nie znalazłem profilu , a na generic albo sunlu przegrzewał
nie chce zaczynać nowego wątku, pytanie o opcje w bambo lab i AMS
jak ma 2 szpule PLA czarnego, na jednej jest końcówka, druga jest nowa, czy jest opcja żeby zaznaczyć żeby drukował wpierw z tej co się kończy a jak się skończy to żeby przełączył na tą nową ?
jak ma 2 szpule PLA czarnego, na jednej jest końcówka, druga jest nowa, czy jest opcja żeby zaznaczyć żeby drukował wpierw z tej co się kończy a jak się skończy to żeby przełączył na tą nową ?
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6366
- Kontakt:
Przecież puszczając wydruk wybierasz z czego ma drukować ,a w nastawach drukarki (AMSa) masz checkboxa żeby po wykryciu końca druta drukował z kolejnego (musisz mieć ustawiony taki sam typ/kolor bo co wsadzisz do podajnika to inna sprawa).
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Paweł
nie moge tego znalesc, mozesz podeslac screena gdzie to jest ?dziobu pisze: 09 maja 2025, 23:29 Przecież puszczając wydruk wybierasz z czego ma drukować ,a w nastawach drukarki (AMSa) masz checkboxa żeby po wykryciu końca druta drukował z kolejnego (musisz mieć ustawiony taki sam typ/kolor bo co wsadzisz do podajnika to inna sprawa).