A10M

Dla zupełnie zielonych w temacie druku 3D
hangman
Posty: 56
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 12 sty 2019, 18:54

Łatwo wykombinować że problemem nie jest żaden z tych programów.


OK, to może być to.
Komp to maszyna mojej 12-latki. Dostała to na komunię i od tego czasu przewinęły się przez to chyba wszystkie simsy i dziesiatki innych gier.
Wziąłem to po prostu spod biurka bo młoda teraz na lapkach siedzi. Spróbuję całkowicie ogołocić system i od nowa zacząć.
Jest też Phenom drugiej córci, ten stoi też już z rok.
Ja do bardzo niedawna odpychałem się starym Dell 745 z windą XP bo mi to wystarczało...
Sorry za lamerstwo, ale to jak z nowym autem. Przecież nikt instrukcji nie czyta tylko JAZDA...
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4660
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 1080
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: FlameRunner » 12 sty 2019, 18:55

To na pewno przez Simsy!
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 4056
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 1521
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: dziobu » 12 sty 2019, 18:59

hangman pisze:(...)

Spróbuj zainstalować Curę z prawami administratora.
Ewentualnie utwórz nowego użytkownika, zaloguj się jako on i tam spróbuj program zainstalować.
hangman pisze:Spróbuję całkowicie ogołocić system i od nowa zacząć.

Takie rzeczy naprawia się reinstalacją systemu. Nawet nie trać czasu na zabawy w odinstalowywanie czegokolwiek bo raczej na pewno nic to nie da.
dragonn, Artu
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D | Inne
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 2270
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | U30
x 381
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: virgin71 » 13 sty 2019, 00:28

Coś mi gdzieś umyka? Trolujecie Panowie, czy to się naprawdę dzieje? Popsułem jakąś zabawę i dostanę bana?
hangman
Posty: 56
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 13 sty 2019, 09:41

P1130064.JPG
No dobra, mam psa.
Przyszedł na świat wczoraj wieczorem, ale nie miałem odwagi go pokazać ;)
Od dołu jest super, ale od 1/3 w górę jakby wacieje...
Jedyne co mi przychodzi na myśl to podczas druku ze względu na zapach PLA
uchyliłem okno i temperatura w pomieszczeniu spadła z 22 do około 18 stopni.

Więc jak to mówi kobita zrobił się przeciąg i placek opadł.
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4660
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 1080
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: FlameRunner » 13 sty 2019, 10:01

Ty masz tam głowicę z dwoma „wejściami” i jedna dyszą? Może to g-code przygotowany z myślą o mieszaniu dwóch kolorów?
hangman
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
hangman
Posty: 56
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 13 sty 2019, 10:13

A o tym nie pomyślałem. Teraz nie wypróbuję bo drugą szpulę mam ABS.
Dzięki
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 448
Rejestracja: 02 lip 2018, 21:45
Lokalizacja: Gliwice
Drukarka: Creality CR-10 bez S
x 176
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: @GUTEK@ » 13 sty 2019, 10:14

Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4660
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 1080
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: FlameRunner » 13 sty 2019, 10:55

Mieszanie PLA z ABS może wyjść… różnie. Ale spróbuj, bo sam jestem ciekaw. ;)
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 4056
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 1521
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: dziobu » 13 sty 2019, 14:55

FlameRunner pisze:Mieszanie PLA z ABS może wyjść…

Nie wychodzi ;/ Nawet jeśli jeden robi za podporowy. Mieszanie to masakra ze względu na płynność. Po takiej zabawie raczej obstawiam potrzebę czyszczenia głowicy niż uzyteczny efekt w formie wydruku.
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D | Inne

Wróć do „Pytania o sprawy podstawowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości