Koledzy syn dostał drukarkę od znajomego bo u niego zaczęła świrować stwierdził że jako elektronik sobie sprawę ogarnę objaw jest taki że drukarka sam się restartuje losowo albo wyłącza,
Od czego zacząć od upgrade firmware czy raczej płyta padła ?
Problem z drukarką ANYCUBIC 4MAX PRO
- Adinfo
- Drukarz
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: 2xDelta, MD-16, X1
- x 271
- Kontakt:
Re: Problem z drukarką ANYCUBIC 4MAX PRO
Zacznij od sprawdzenia okablowania i czy zwarcia gdzieś nie ma, potem dalej pokombinujemy - jak masz miernik to oblukaj czy gdzieś się coś nie przygrzalo stopiło itp. po izolacji - różnie bywa, a potem dalej zobaczymy. Rozumiem, ze z elektroniki coś wiesz bo z tego tak wynika - to wpierw wzrokowo oceń co może CI podpaść i napisz. Jak coś Ci nie pasuje to wrzuć fotki.
Ale tak na początek coś więcej napisz - jaka to drukarka i to co możesz o niej powiedzieć - to znacząco ułatwi wstępną diagnozę.
Ale tak na początek coś więcej napisz - jaka to drukarka i to co możesz o niej powiedzieć - to znacząco ułatwi wstępną diagnozę.
asqard
Anycubic Delta Linear Plus
Prusa i3 Beer 0% Upgrade viewtopic.php?f=34&t=6395&p=106894#p106887
- majek
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 640
Pomierz też napięcia czy zasilacz daje radę i czy na jakiś złączkach nie ma spadków napięcia.
Wyłącza się i restartuje tylko jak drukuje albo jakieś grzanie jest włączone, czy też jak stoi i nic nie robi?
Wyłącza się i restartuje tylko jak drukuje albo jakieś grzanie jest włączone, czy też jak stoi i nic nie robi?
Adinfo, asqard
Elektronikę ogarniam perfekcyjnie cały czas działam w zawodzie , włącznie z lutowaniem bga etc, jutro rozbiorę sobie ją i przepatrzę będę informował o przebiegu przeglądu
Dzięki za sugestie
Dzięki za sugestie
Adinfo
- Adinfo
- Drukarz
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: 2xDelta, MD-16, X1
- x 271
- Kontakt:
To może być serio drobnostka, ale jak napiszesz więcej o samej drukarce to znacząco ułatwi sprawę. A nawet jak np. płyta padła z jakiegoś zwarcia itp. to nie są kokosy żeby nie naprawić drukarki.
Anycubic Delta Linear Plus
- Rozarh
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Fenix, A20M, TT1SM..
- x 394
Jak Majek wspomniał na dzień dobry zacznij od zasilacza. Najlepiej jak masz inny dostępny to zamień na jeden wydruk i sprawdź, czy objawy ustąpiły. Zasilacz 12 lub 24V z mocą prawdopodobnie 350-360W
Parafrazując wpis by artusiek:
Nie chcesz grzebać? Kup Prusę lub Bambu Labs
Kupiłeś coś co dopieszczasz? Naucz się grzebać!!!
Nie chcesz grzebać? Kup Prusę lub Bambu Labs
Kupiłeś coś co dopieszczasz? Naucz się grzebać!!!
Koledzy więc tak elektronika sprawna okablowanie również , właśnie skalibrowałem i próbuje druku kostki jestem zielony jak trawka na wiosnę
Wersja firmware 2.1.9rc
Przy drukowaniu kostki jak blat zjechał w dół nie wysuwa się filnament do prób użyłem ABS
Wersja firmware 2.1.9rc
Przy drukowaniu kostki jak blat zjechał w dół nie wysuwa się filnament do prób użyłem ABS