Paczka STL do Mendel90 12mm
Paczka STL do Mendel90 12mm
Cześć,
Czy mas ktoś z was gdzieś paczkę plików STL, wszystkich elementów do budowy drukarki Mendel90 na wałkach 12mm? Szukam szukam i znaleźć nie mogę , a chciałbym "odbudować" swoją pierwszą drukarkę
Chce powymieniać wszystkie plastiki na jeden kolor (część plastików jest już popękana) i ją ponownie uruchomić
Czy mas ktoś z was gdzieś paczkę plików STL, wszystkich elementów do budowy drukarki Mendel90 na wałkach 12mm? Szukam szukam i znaleźć nie mogę , a chciałbym "odbudować" swoją pierwszą drukarkę
Chce powymieniać wszystkie plastiki na jeden kolor (część plastików jest już popękana) i ją ponownie uruchomić
- JGFTW
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Ender 3 v3 SE
- x 867
Re: Paczka STL do Mendel90 12mm
Może tu coś będzie: https://github.com/nophead/Mendel90/tree/master
W najgorszym wypadku tam są pliki źródłowe w openscad, więc można przerobić.
W najgorszym wypadku tam są pliki źródłowe w openscad, więc można przerobić.
Projekty i wydruki: viewtopic.php?t=10902
miniprusa MC3: github | worklog | printables
MPCNC worklog
miniprusa MC3: github | worklog | printables
MPCNC worklog
- morf
- Drukarz
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1734
Jest piekna - zostaw tak jak jest
PrzemoS
Done is better than perfect.
morf, jasne że jest piękna... W sumie to zdjęcie nie do końca przedstawia aktualny stan bo od tamtego czasu przeszła trochę modernizacji, ale ogólny zarys pozostał taki jak na zdjęciu
JGFTW, tutaj niestety nic nie widzę do wersji na wałkach 12mm. Mógłbym faktycznie próbować przerabiać elementy na nowo ale raczej nie ma to większego sensu. Za dużo roboty
No nic, jeszcze przeszukam stare dyski bo może gdzieś mi się zachowała paczka z stlkami. W sieci znalazłem jedynie kilka elementów "poprawionych" więc też wstępnie się nadadzą.
JGFTW, tutaj niestety nic nie widzę do wersji na wałkach 12mm. Mógłbym faktycznie próbować przerabiać elementy na nowo ale raczej nie ma to większego sensu. Za dużo roboty
No nic, jeszcze przeszukam stare dyski bo może gdzieś mi się zachowała paczka z stlkami. W sieci znalazłem jedynie kilka elementów "poprawionych" więc też wstępnie się nadadzą.
morf
- majek
- Drukarz
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 526
Masz we wszystkich trzech osiach wałki 12mm? To jedyna zmiana w stosunku do oryginalnego Mendela czy może masz tam jeszcze hotend V6 założony?
Ooo dzięki! Byłbym Ci bardzo wdzięczny bo już sam przeszukuje stare dyski ale na razie bez efektu :/ Stare swoje projekty jakieś znalazłem... ale nie przypuszczałem, że kiedyś będę potrzebował samych plików do budowy drukarki... w końcu podobno "w internecie nic nie ginie..." a jednak...
majek, tak mam wersje Mendel90 by ACC z tego co kojarzę, czyli na wszystkich osiach wałki 12mm i 2x pręt gwintowany 8mm do osi Z (akurat pręt miałem przerobiony na śruby trapezowe). Kiedyś ta wersja była dość popularna z uwagi na możliwość zakupu gotowej wyciętej ramy z MDFu.
- FlameRunner
- Zasłużony
- x 2056
Pewnie tego szukasz.
- Załączniki
-
- mendel90_v3_12mm.zip
- (749.49 KiB) Pobrany 14 razy
dziobu
Mam taką w ramię z mdf, nigdy nie dokończona, chociaż kilka bzdurek wydrukowała.