Budowa od podstaw COREXY na duet 2 wifi
- majek
- Drukarz
- Postów w temacie: 14
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 612
Re: Budowa od podstaw COREXY na duet 2 wifi
Zmień punkt mocowania paska na karetce. Pasek musi być tam równolegle do ruchu, a masz przekos - ani dobrze naciągu nie ustawisz i do tego będą zniekształcenia geometrii.
- Fest
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: To trudna sprawa...
- x 218
W Y też to prosto nie jest. Ogólnie to te paski sa zbyt daleko od siebie no i montaż ich uchwytów prowadzących wyłącznie pod nimi nie wróży nic dobrego. Jak to porządnie napniesz to się całe pokrzywi, nie mówiąc już o tym, że będzie się krzywiło od bezwładności belki X i karetki.
łańcuchy są bardzo ładne, ale spotęgują ten efekt, jesli będą sobie tak luźno wisieć na zewnątrz ramy. Likwiguje to również jedna z podstawowych zalet konstrukcji corexy uniemożliwiając umieszczenie na ramie paneli obudowy,
łańcuchy są bardzo ładne, ale spotęgują ten efekt, jesli będą sobie tak luźno wisieć na zewnątrz ramy. Likwiguje to również jedna z podstawowych zalet konstrukcji corexy uniemożliwiając umieszczenie na ramie paneli obudowy,
AdrianWicik
- majek
- Drukarz
- x 612
W Y wygląda prawie ok. Pasek może iść krzywo na odcinkach tam gdzie nic nie napędza, ale i tak na części napędowej wygląda, że jest lekki przekos.
AdrianWicik
-
- Postów w temacie: 112
- x 3
zakupiłem tę konstrukcje w takim stanie. Cała ta belka jest do wymiany bo jest z cechownika aluminiowego i sama w sonie nie trzyma sztywności. Chciałem tam zastosować też profil konstrukcyjny ale wtedy potrzebuje zmienić oba mocowania z rolkami. jak widać trytki też tam nie powinno być
Na razie skupiam się na uruchomieniu wszystkiego tak aby ruszył druk ( nieważne jaki ) byle by wszystko działało .
Potem będę modyfikował całość i na pewno pozmieniam ten system corexy, który tu mam. Osoba od której to kupiłem sama to projektowała i poległa na tym projekcie wiec może tu są błędy już w samym projekcie.
Może macie jakiś dobry i sprawdzony system albo ma ktoś na zbyciu
Na razie skupiam się na uruchomieniu wszystkiego tak aby ruszył druk ( nieważne jaki ) byle by wszystko działało .
Potem będę modyfikował całość i na pewno pozmieniam ten system corexy, który tu mam. Osoba od której to kupiłem sama to projektowała i poległa na tym projekcie wiec może tu są błędy już w samym projekcie.
Może macie jakiś dobry i sprawdzony system albo ma ktoś na zbyciu
-
- x 3
samo mocowanie pasków na wózku jest do bani .
Cienki wydruk i połamało boki dlatego tak są tytyrytki
Oryginalnie paski były równoległe do siebie.
Cienki wydruk i połamało boki dlatego tak są tytyrytki
Oryginalnie paski były równoległe do siebie.
-
- x 3
To przebuduj całość na Mercury one(sam mam i polecam) albo vorona do tego sb i będzie Pan zadowolony
- majek
- Drukarz
- x 612
Ale nie wiem czy czytaliście dobrze, ale to jest jedyna drukarka kolegi. Póki jej nie uruchomi nawet byle jak, to sobie nie wydrukuje niczego. A bez drukarki, to teraz ciężko zbudować drukarkę
Czytali czytali dlatego proponują sprawdzone konstrukcje żeby na lodzie nie został po wydrukowaniu całości i składaniu na nowo