Dziwne rzeczy
Re: Dziwne rzeczy
Rozkręciłem ekstruder jeszcze raz żeby zrobić zdjęcie może ja czegoś nie widzę.
Nie wiem jak drukować bez retrakcji.
Neptun 4 to naprawdę fajna maszynka i nie chciałbym już jej złomować bo ma 1,5 roku. Chyba że drukując codziennie mogła się po prostu skończyć, jak myślicie?
Neptun 4 to naprawdę fajna maszynka i nie chciałbym już jej złomować bo ma 1,5 roku. Chyba że drukując codziennie mogła się po prostu skończyć, jak myślicie?
Rozkręciłem ekstruder jeszcze raz żeby zrobić zdjęcie może ja czegoś nie widzę.
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1870
Czy jak weźmiesz gcode, który kiedyś działał poprawnie (nie model tylko już pocięty gcode) to drukuje ok?
Done is better than perfect.
Nie rozumiem pytania, gcode to przecież to samo co pociętyvmodel, czy czegoś nie rozumiem 
Nie zrozumiałeś Morfa. Więc weź jakiś stary gcode który na pewno drukował dobrze i spróbuj wydrukować i zobacz jak będzie.
morf
Cr10 S5
Bambu P1S
Delta Flsun QQ (wypożyczona)
Bambu P1S
Delta Flsun QQ (wypożyczona)
gcode to to samo co pocięty model, ale nie to samo co model niepocięty. A pod nazwą "model" rozumie się model niepocięty. I morf-owi chodziło żebyś z takiego modelu nie korzystał.
morf
- Igor
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 389
- Kontakt:
Tylko kto, nie na produkcji, przechowuje stare gcody?
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Ja, drukując hobbystycznie mam tego w cholerę. A dlaczego? Pewnie trochę z lenistwa - nie chce mi się usuwać z karty 

Igor, Adinfo
- @GUTEK@
- Drukarz
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: FF Dreamer, CR-10
- x 887
- Kontakt:
- majek
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 640
Te zębatki co służą do napędzania kółka na docisku, i na samym docisku, to tak słabo wyglądają. Może się gdzieś zakleszczają?
Wyjmij dyszę i silnik, wsadź filament i zobacz czy ruszając go ręką góra/dół ręką coś się nie przycina,
Też mam tego sporo, ale drukuję z Octoprinta, Jak się robi śmietnik, to przenoszę do katalogu 'old' i tyle.
Akurat ze starych gcodów czasem drukuję części do roweru co się zużywają - znajdę, kliknę, drukuje się. Bez odpalania slicera. Bardzo pomocny jest do tego plugin co pokazuje miniaturki przy danym pliku.
morf, Adinfo