Dziwne rzeczy
Re: Dziwne rzeczy
Jak kończyłem temat to zapomniałem dopisać CDN, bo po jednym nie do końca udanym wydruku problem wrócił. Po dokładnych oględzinach wygląda na to zęby na zębatce w ekstruderze się zpiłowały i czasami ześlizgują się przez co filament nie jest wyciskany. Kupiłem całą nową głowice bo oczywiście samej zębatki nie dostaniesz. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i tym razem bez CDN.
- Jarewa
- Drukarz
- Postów w temacie: 4
- x 521
Ale ro nie jest problem radełek, problem powróci. A nie będę robił gównoburze co to może być bo dostałeś podpowiedzi. Tak że CDN będzie dalej albo olejesz temat.
Do konkretnego detalu(wygenerowane z cama) to zawsze trzymałem bardziej dla samego trzymania(im więcej kopii na zakładzie tym - pomijając ew. ryzyko wypłynięcia na zewnątrz - bezpieczniej).
Chodziło mi raczej o różne cudactwa „z palca” z zastosowaniem zmiennych etc., bardziej pod jakiś szczegół niż konkretny detal(po narzędziowniach - szczególnie tych mniejszych - często i gęsto dokumentacja ogranicza się do mocno niekompletnego szkicu warsztatowego, przy regeneracjach bywa że nawet mniej, a z burżujstwami typu model czy ścieżka z cama bywa że zanim się doprosisz, to robota jest już dawno skonczona

W naszym wypadku raczej nie będzie to miało żadnego praktycznego znaczenia, no bo co, rurkę helisą rozpisywać coby kilku kliknięć w - zazwyczaj - darmowym oprogramowaniu uniknąć?

- Igor
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 389
- Kontakt:
Jurek, weź mi to wyrezaj, masz rysunek. A tutaj ma pasować pod rułę od starej wersji to się domyślisz 

Zgarny
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Zapewne chciał napisać, że skoro wytarła się raz, wytrze się znowu. Wszak coś do tego wytarcia doprowadziło.
- Jarewa
- Drukarz
- x 521
Nie to, niech pomyśli jakie przyczyny są że się "slizło" i to sporadycznie a nie ciągle. a wie na pewno tylko ten co drukuje TPU 30D.
Jedynie co mi przychodzi do głowy to po prostu zużycie materiału przez błędną konstrukcje i bardzo dużą ilość wydruków. Jak przyjdzie nowa wytłaczarka to rozbiorę i zobaczę jak wyglądają nowe zębatka.