Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Dla zupełnie zielonych w temacie druku 3D
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 501
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo/MK3/P3S
x 53

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 10 lut 2018, 16:00

Ok to sprawdzę później na 3.3v. na 5v logice silniki są zimne nawet na 2v ref.
Widziałem że w repetierze online są opcje dla arduino due. Jakieś dodatkowe opóźnienia w razie gubienia krokow.

Dragon, cze żeby działał stealthchop2 nie tozeba go włączyć po uart? 256 interpolowalne jest z automatu ale chyba po uart można coś więcej odblokować.

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy [emoji850]
HEVO i MK3 :cool2: P3S na wylocie :wave:
Maciek ;)
mcxmcx
Posty: 840
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 40

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: mcxmcx » 11 lut 2018, 20:32

Są po £3 takie podstawki z USB do programowania tych stepstickow, co znaczy że raczej ludzie coś więcej ustawiaja.
Awatar użytkownika
morf
Posty: 644
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 103

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: morf » 12 lut 2018, 15:51

Generalnie nie ma co kombinowac bo dzialaja "od strzala"
Ja mam u siebie w corexy wartosci rzedu 0.8V z logika 5V. Moze po prostu stepy Ci sie przegrzewaja.
Piszesz ze silniki zimne a masz jakies porzadne radiatorki + nadmuch na stepstiki?
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 501
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo/MK3/P3S
x 53

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 12 lut 2018, 16:13

Tmc2208 od falab. Logika na 5v. Napięcie 2v. Silniki chłodne ale praca głośna. Nadmuch jest spory, radiatory wielkie, stepsticki chłodne [emoji3]
Ogólnie drukarka działa już spoko poza tym że hałas jest straszny.

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy [emoji850]
HEVO i MK3 :cool2: P3S na wylocie :wave:
Maciek ;)
Awatar użytkownika
morf
Posty: 644
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 103

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: morf » 13 lut 2018, 13:56

A jakie silniki masz?
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 501
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo/MK3/P3S
x 53

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 13 lut 2018, 14:36

42BYGHM809

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy [emoji850]
HEVO i MK3 :cool2: P3S na wylocie :wave:
Maciek ;)

Wróć do „Pytania o sprawy podstawowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość