Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Dla zupełnie zielonych w temacie druku 3D
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 264
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo / I3Blaszak
x 12

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 10 lut 2018, 16:00

Ok to sprawdzę później na 3.3v. na 5v logice silniki są zimne nawet na 2v ref.
Widziałem że w repetierze online są opcje dla arduino due. Jakieś dodatkowe opóźnienia w razie gubienia krokow.

Dragon, cze żeby działał stealthchop2 nie tozeba go włączyć po uart? 256 interpolowalne jest z automatu ale chyba po uart można coś więcej odblokować.

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy
Darth HEVO :yahoo:
I3Blaszak na wylocie :wave:
Maciek ;)
mcxmcx
Posty: 438
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 20

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: mcxmcx » 11 lut 2018, 20:32

Są po £3 takie podstawki z USB do programowania tych stepstickow, co znaczy że raczej ludzie coś więcej ustawiaja.
Awatar użytkownika
morf
Posty: 380
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 52

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: morf » 12 lut 2018, 15:51

Generalnie nie ma co kombinowac bo dzialaja "od strzala"
Ja mam u siebie w corexy wartosci rzedu 0.8V z logika 5V. Moze po prostu stepy Ci sie przegrzewaja.
Piszesz ze silniki zimne a masz jakies porzadne radiatorki + nadmuch na stepstiki?
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 264
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo / I3Blaszak
x 12

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 12 lut 2018, 16:13

Tmc2208 od falab. Logika na 5v. Napięcie 2v. Silniki chłodne ale praca głośna. Nadmuch jest spory, radiatory wielkie, stepsticki chłodne
Ogólnie drukarka działa już spoko poza tym że hałas jest straszny.

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy
Darth HEVO :yahoo:
I3Blaszak na wylocie :wave:
Maciek ;)
Awatar użytkownika
morf
Posty: 380
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 52

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: morf » 13 lut 2018, 13:56

A jakie silniki masz?
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 264
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo / I3Blaszak
x 12

Re: Ustawienia repetiera i samego Due3dom mini

Postautor: Tuchajbej » 13 lut 2018, 14:36

42BYGHM809

Tapatalkniete z S7E, więc nie dziwić się, że są błędy
Darth HEVO :yahoo:
I3Blaszak na wylocie :wave:
Maciek ;)

Wróć do „Pytania o sprawy podstawowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość