Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 17:16

Witam
To mój pierwszy post na forum tak że wybaczcie, poskladałem anete 8 i raz czy dwa wydrukowała OK a teraz się wsciekła bo ciagle druk sie odkleja zaraz na poczatku, naklejam taśme papierową ( niestety zółta ) psikam lakierem do włosów i nadal do kitu odkleja sie przy starcie , pytanie takie zła taśma ? zły lakier ? albo za krotko czekam ?
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 3138
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 591
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: FlameRunner » 13 wrz 2018, 17:26

Materiał?
Temperatura stołu?
Wygląd pierwszej warstwy - czy jest rozsmarowana po stole, czy są luźne nitki?
Filip Misztal
filasklep.pl | właściciel

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
jagus
Posty: 175
Rejestracja: 03 kwie 2017, 09:56
Lokalizacja: Jaworze koło BB
Drukarka: Anet-A8
x 27

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: jagus » 13 wrz 2018, 17:34

FlameRunner pisze:Materiał?
Temperatura stołu?
Wygląd pierwszej warstwy - czy jest rozsmarowana po stole, czy są luźne nitki?

+ jaka prędkość pierwszej warstwy zalecałbym nie przekraczać 30mm/s i bez nadmuchu na pierwszej warstwie.
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 2268
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 615
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: dziobu » 13 wrz 2018, 17:35

A najlepiej załącz zdjęcia!
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Awatar użytkownika
samezrp
Posty: 956
Rejestracja: 29 paź 2016, 15:57
x 50

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: samezrp » 13 wrz 2018, 17:39

A ja z innej beczki, jak daleko głowica od stołu po home Z? Da radę pomiędzy nią a stół włożyć kartkę zwykłego papieru drukarkowego?
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 18:08

Poziomowanie zrobione chyba poprawnie jeszcze sprawdzę, temp. stołu 60 st , jako że mam drukarke aż 4 dni ( z czego dwa składałem ) to poproszę o informacje gdzie ustawić prędkość pierwszej warstwy ? (lopatologicznie )
Awatar użytkownika
jagus
Posty: 175
Rejestracja: 03 kwie 2017, 09:56
Lokalizacja: Jaworze koło BB
Drukarka: Anet-A8
x 27

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: jagus » 13 wrz 2018, 18:18

(lopatologicznie )
To powiedz nam jakiego używasz slicera ?? :roll:

edit: podejrzewam że i tak używasz cury to w niej musisz włączyć opcje w ustawieniach bo z tego co pamiętam nie jest dostępna na początku włączenia programu.
A resztę masz na screenach dwa programy slic3r PE i Cura polecam przesiąść się na Slic3r Pe ja tak zrobiłem po obejżeniu tego filmiku
źródło: https://www.youtube.com/watch?v=prDMppeomIA:
Bez tytułu1.jpg

Bez tytułu.jpg
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2018, 18:30 przez jagus, łącznie zmieniany 1 raz.
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 18:26

A nazywa sie cura 3.4.1
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 18:43

A jest na Linuxa ? Ta wersja jest tylko w angielskim :D
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 19:18

Slic3 niestety nie działa na razie musze popracować nad nim

Wróć do „Anet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości