Druk mi sie odkleja co robie źle ?

SQ9KRD
Posty: 470
Rejestracja: 29 sty 2017, 10:00
Lokalizacja: Godów
Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
x 67

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: SQ9KRD » 13 wrz 2018, 19:25

Rzecz najważniejsza.
JAKI MATERIAŁ
Drukarki:
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u , AnyCubic I3 Mega - dla PLA ,Anycubiq Delta Kossel - Linear - dla zabawy
Ultimaker 2 ext - progress 65%
Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 262
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 45
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: MaxXxi47 » 13 wrz 2018, 19:53

Odnośnie idealnej pierwszej warstwy.
Obrazek

Wyciep na hasiok tą żółtą taśmę, skocz do szklarza po szybę w wymiarach Twojego stołu i kup sobie Hegrona (Hegron gel spray o taki nie żaden inny - https://polskikoszyk.pl/hegron-zel-mocny-do-wlosow-w-rozpylaczu-150-ml.html?gclid=CjwKCAjwlejcBRAdEiwAAbj6KdtfC00MQ82zbVs7a3PpOO2P2pREhfGkTIjVdKSlGklvbo5SD8xkMBoCVAgQAvD_BwE
Są w marketach, rossmanach i innych drogeriach po 15zł max)
Następnie psiuk psiuk na szybę cienką warstwę, rozgrzać stół i jechane z czymś dużym i płaskim i BARDZO wolno. Regulujesz sobie w locie do pokazanego wyżej "PERFECT". Kropka. Taśma to archaizm jeśli chodzi o PLA czy PETG (bo podobno taki Nylon łapie lepiej niż szkło).

P.S
I kup szpachelkę stalową bo tak trzyma że czasem ciężko oderwać bez niej :D
DRAGON CUSTOMS
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 2268
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 615
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: dziobu » 13 wrz 2018, 20:06

MaxXxi47 pisze:Wyciep na hasiok
Wyciep na hasiok
Wyciep na hasiok
Wyciep na hasiok
Wyciep na hasiok
Wyciep na hasiok

że kto?!?!?!?
Aż na pole wyjszłem ze zdziwienia ;p
Cosik, virgin71
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 20:20

Wyciepna bo co mom zrobić i pojada do Rossmana i kupia a wisz godosz szkło juz mom :D ( tłumaczenie we własnym zakresie ) Materiał PLA jeszcze używam tego co żółte dali. :D
Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 262
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 45
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: MaxXxi47 » 13 wrz 2018, 20:29

To co żółte dają to też jest hasioka warte :P Ale na początkowe boje z drukiem może być - przynajmniej nie będzie szkoda wywalać beboków jak nie wyjdą.
Tylko jeden jedyny raz odkleił mi się wydruk - było to właśnie na niebieskiej taśmie. Cała reszta robiona na Hegronie szła aż miło. Aż tak miło że musiałem naostrzyć szpachel i teraz mogę nim pokroić pomidory szczypior czy świniaka na pół.
Marek_Sp
DRAGON CUSTOMS
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 21:05

Super. odpaliłem tego slicera3r w wine i działa dosc topornie zrobiłem wydruk ale tylko napluł cos podobnego do projektu, mam prośbę czy ktoś moze na szybko napisć jak jak mam program skonfigurować na razie to czarna magia a co reguluje w locie bo na razie ażurek zrobił
Awatar użytkownika
morf
Posty: 649
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 103

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: morf » 13 wrz 2018, 21:13

Uff chyba widać że Anety ostatnio w promocji były :)
Coraz więcej tego typu postów na forum
Marek_Sp
Posty: 178
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice
x 1

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 21:23

morf pisze:Uff chyba widać że Anety ostatnio w promocji były :)
Coraz więcej tego typu postów na forum

Dziękuje za pomocną odpowiedz :mrgreen: :yahoo:
Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 262
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 45
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: MaxXxi47 » 13 wrz 2018, 21:44

Marek_Sp pisze:
morf pisze:Uff chyba widać że Anety ostatnio w promocji były :)
Coraz więcej tego typu postów na forum

Dziękuje za pomocną odpowiedz :mrgreen: :yahoo:


Nie chcę być niemiły czy nieuprzejmy bo sam kiedyś zaczynałem i wiem jak jest ale morf ma rację.
Żeby drukować nie wystarczy tylko posiadać drukarkę. Trzeba mieć jeszcze wiedzę co z czym jak i dlaczego. Ja rozumiem że forum jest po to żeby pytać ale są pewne granice. Internet nie gryzie - ja rozumiem bariera językową bo przez nią odpada 80% wartościowych materiałów - no ale w .PL też mamy co nieco wartego uwagi.
Proponuję zaznajomić się z podstawami choćby stąd
http://centrumdruku3d.pl/category/druk-3d/pierwsze-kroki/
Przeczytać wszystko od deski do deski ze zrozumieniem i dopiero zaczynać drukować.

Drukarka to nie wiertarka że wkładasz wiertło, przytykasz do ściany, klikasz guzik i pchasz a raczej spawarka gdzie żeby robić dobre spawy trzeba wprawy i wiedzy a ktoś bez przeszkolenia może jedynie smarkać i heftać.
morf
DRAGON CUSTOMS
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 501
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo/MK3/P3S
x 53

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Tuchajbej » 13 wrz 2018, 21:49

Slic3r Prusa edition jest też na linuksa. Wpisz w google, znajdź linka do githuba i masz tam wszystko.
Nawet w polskiej wersji jest.

Tapatalkniete z SGS7E więc nie czepiać się błędów.[emoji16]
HEVO i MK3 :cool2: P3S na wylocie :wave:
Maciek ;)

Wróć do „Anet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości