Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 1290
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | Lume+
x 193
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: virgin71 » 13 wrz 2018, 22:20

Materiał!
Była promocja, do sklepu codziennie przychodzą mi ludzie od A8 i pytają co robią źle, że nie idzie. Otóż pod moim podpisem masz link. Kup dowolne PLA DevilDesign, które jest jednym z najlepszych materiałów, a zobaczysz, że to żółte PLA, jest jakości wyrzuconej taśmy. To się nie nadaje do drukowania!
Na razie większość, co kupowała u mnie w sklepie (fizycznym, we Wrocławiu, po rozmowie w 4 oczy), przyszła już kolejny raz i potwierdzała, że chodziło o materiał. Nie musisz u mnie, kup gdziekolwiek, byle nie siłować się z gównem.
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 2848
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 501
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: FlameRunner » 13 wrz 2018, 22:50

To swoją drogą.
Nawet jak tu i teraz, przy tym problemie, materiał nie jest bezpośrednią przyczyną, to i tak warto kupić dobry filament.
Na początek nawet nie musisz się decydować na cały kilogram w jednym kolorze, możesz wziąć startpack (6 szpulek po 330 g w sześciu najpopularniejszych kolorach), jedną szpulkę ze startpacka lub nawet zwoje luzem. ;)
Filip Misztal
filasklep.pl | właściciel

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 1290
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | Lume+
x 193
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: virgin71 » 13 wrz 2018, 23:01

Jest bezpośrednią przyczyną. Zobaczysz, przeprosisz, uklękniesz, ucałujesz mnie w pierścień;)
Ten żółty syf nie daje skalibrować drukarki. Nie przy doświadczeniu, jakie mają początkujący.
Marek_Sp
Posty: 73
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 13 wrz 2018, 23:41

tak dziękuję za pomoc :D na tyle mnie .... ze poczytałem sam :D za jakis czas napisze jak mi wyszlo :D :D :D
Marek_Sp
Posty: 73
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 14 wrz 2018, 16:51

OK lakier bomba klei, zaczyna sie cos drukować jeszcze muszę popróbować innych ustawień slicera a z innej beczki czy ktoś zna komendę stop czekaj na naciśniecie przycisku w gcode ?
Awatar użytkownika
virgin71
Zasłużony
Posty: 1290
Rejestracja: 19 kwie 2016, 23:07
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ultimaker | Lume+
x 193
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: virgin71 » 14 wrz 2018, 22:16

M0, M1, M26, @pause
Awatar użytkownika
Zepco
Posty: 537
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 75

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Zepco » 14 wrz 2018, 23:01

Jest Cura dla Linuxa. Nie wiem jakiej dystrybucji używasz, ale można pobrać binarkę która odpali na wszystkich.
https://ultimaker.com/en/products/ultim ... a-software
Po zgraniu, ustaw sobie chmod dla uruchamiania i normalnie powinno odpalić.
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - po wydrukach usztywniających
Marek_Sp
Posty: 73
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 15 wrz 2018, 10:00

Używam Minta 18.3 Cinnamon 64, Cura mi chodzi w Linuksie slic3r nie chodzi ale działa na wine, Ta komenda potrzebna mi do kalibracji zanim nie będę miał czujnika a to ma działać tak :
zagrzej stół, zagrzej filament, pierwszy róg czekaj na naciśniecie, następny róg ... tak ze jak będzie czekać to sobie ustawie.
Awatar użytkownika
Cosik
Posty: 320
Rejestracja: 09 gru 2017, 10:12
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Mono Zircon, AA6
x 42
Kontaktowanie:

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Cosik » 16 wrz 2018, 07:56

Marek_Sp pisze:Używam Minta 18.3 Cinnamon 64, Cura mi chodzi w Linuksie slic3r nie chodzi ale działa na wine.


Łoooo Panie, nie wierzę w to :D napisz na PW do mnie albo załóż temat to Ci pomożemy z Slic3rem na linuksie, sam osobiście go używam i nie ma problemów.

PS. Sorry za OT ale musiałem ;)
Marek_Sp
Wolność wariacie w swoim warsztacie...

Moje projekty 3D
Marek_Sp
Posty: 73
Rejestracja: 13 wrz 2018, 16:50
Lokalizacja: Katowice

Re: Druk mi sie odkleja co robie źle ?

Postautor: Marek_Sp » 18 wrz 2018, 00:55

I dobrze ze napisałeś bo ja nigdy nie twierdziłem że wiem wszystko a nie mam ochoty z tego powodu przesiadać sie na Windowsa

Wróć do „Anet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość