A10M

Dla zupełnie zielonych w temacie druku 3D
hangman
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

A10M

Postautor: hangman » 11 sty 2019, 18:16

Przejrzałem neta, ale nie umiem skalibrować A10M.
Poziomowanie stołu proste i logiczne, ale ze względu na słaby angielski nie umiem
znaleźć instrukcji jak z poziomu samej drukarki sterować głowicą w poszczególne rogi stołu.
Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 4174
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 904
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: FlameRunner » 11 sty 2019, 18:44

Poszukaj jakiegoś "move axis".

Warto w wolnej chwili "poklikać" po menu dostępnym z panelu drukarki, żeby wiedzieć, co i gdzie jest.
Filip Misztal
filasklep.pl - sklep z filamentem
drukarnia 3D „Ocelot” - druk 3D Olsztyn

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 3565
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 1058
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: dziobu » 11 sty 2019, 22:01

FlameRunner pisze:Warto w wolnej chwili "poklikać" po menu dostępnym z panelu drukarki, żeby wiedzieć, co i gdzie jest.

I można od razu sobie zobaczeć co do czego jest:
http://marlinfw.org/docs/features/lcd_menu.html
(oidw w A10M jest Marlin 1.1.8)
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D | Inne
hangman
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 11 sty 2019, 22:07

OK, dzięki, już działa wszystko.
Przyjechał kumpel, obejrzał i zapytał od czego jest ta luźna wtyczka................
Jutro wydruk próbny bo kumpel przywiózł pełne szkło i czasu nie stało...
hangman
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 12 sty 2019, 08:35

Czy szklany stół ma być przyklejony do ramy podstawy czy też ma się trzymać na załączonych klipsach?
Widzę że od spodu ma klej zabezpieczony papierem.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 270
Rejestracja: 02 lip 2018, 21:45
Lokalizacja: Gliwice
Drukarka: Creality CR-10 bez S
x 68
Kontaktowanie:

Re: A10M

Postautor: @GUTEK@ » 12 sty 2019, 09:48

Ja mam szkło na klipsach. Bo jednak czasem trzeba je umyć np. po Hegronie.
hangman
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 12 sty 2019, 14:32

Kurła zamieszałem w Fusionie prosty projekt i nie mogę odpalić mesha bo błąd wywala.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4783
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 639

Re: A10M

Postautor: dragonn » 12 sty 2019, 14:36

hangman pisze:Kurła zamieszałem w Fusionie prosty projekt i nie mogę odpalić mesha bo błąd wywala.

Może by tak więcej informacji?
Co wywala błąd? :roll: :roll:
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
hangman
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2018, 18:11
Drukarka: A10M
x 2

Re: A10M

Postautor: hangman » 12 sty 2019, 15:57

Obrazek


klikam OK



Obrazek

Komp z I5, winda 7, meshmixer v3p3 win64
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4783
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 639

Re: A10M

Postautor: dragonn » 12 sty 2019, 16:03

Prośba, wrzucaj zdjęcia na forum do posta.
A spróbuj odznaczyć opcję Send to 3d print utility. To niepotrzebne jest
hangman
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809

Wróć do „Pytania o sprawy podstawowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości