rozciąganie PTFE

Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 1732
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 301

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: McKee » 22 paź 2017, 20:36

Na tej aukcji, czy na innej? (przesyłka droższa od towaru).
Motto na dziś: "How may I abuse you?"
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3712
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: dragonn » 22 paź 2017, 20:37

Na tej, 7$ za trzy metry to drogo nie jest.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
krzaku
Posty: 74
Rejestracja: 24 lip 2017, 18:41
x 9

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: krzaku » 22 paź 2017, 21:08

Dajcie znać jak ktoś z Warszawy będzie to jeszcze zamawiał, oczywiście zapomniałem dodać do mojego ostatniego zamówienia...
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3712
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: dragonn » 04 lis 2017, 20:49

LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3712
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: dragonn » 13 lis 2017, 12:46

Odkopię znowu temat :D https://e3d-online.com/blog/2017/10/27/ ... e-physics/ mam co raz większą ochotę kupić tą lepszą PTFE.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3076
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: Kopytko » 13 lis 2017, 13:14

60zł /1m , trochę ich pogięło. Musze poszukać , bo miałem gdzieś na alie taka rurkę co miała 1,85 w środku. Tylko to nie było jako cześć do drukarek a jako cześć do innych urządzeń.
Bo przewagą tej rurki to tylko i wyłącznie zmniejszona tolerancja wymiarowa.
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3712
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: dragonn » 13 lis 2017, 13:17

Jesteś pewny? Z tego co wiem ma ona inny skład przez co jest mniej rozciągliwa oraz bardziej odporna na temperaturę.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3076
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: Kopytko » 13 lis 2017, 13:22

Wydaje mi się ,ze chodzi tylko o rozmiar wewnętrznej średnicy, ale fakt moze coś jeszcze ulepszyli :) Nie upieram się:) Bo nie wiem na pewno.:) To teraz mie zaintrygowałeś aby sobie kupic z metr , ale drogo strasznie:/
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3712
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 390

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: dragonn » 13 lis 2017, 13:24

Kopytko pisze:Wydaje mi się ,ze chodzi tylko o rozmiar wewnętrznej średnicy, ale fakt moze coś jeszcze ulepszyli :) Nie upieram się:) Bo nie wiem na pewno.:) To teraz mie zaintrygowałeś aby sobie kupic z metr , ale drogo strasznie:/

https://www.filastruder.com/products/ca ... tfe-tubing tutaj możesz sobie więcej poczytać.
Kopytko
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
kaworu
Posty: 176
Rejestracja: 20 kwie 2016, 14:00
x 15

Re: rozciąganie PTFE

Postautor: kaworu » 13 lis 2017, 13:25

rafaljot pisze:ta z oplotem mi się zajepodoba.
a nie ma gdzieś samego takiego stalowego oplotu? wystarczyło by wziąć rurkę PTFE, nałożyć oplot, naciągnąć, nałożyć termokurczliwą, zgrzać. złączki zrobić, jak opisano wyżej.

Samego oplotu dawno nie widziałem, ale może http://allegro.pl/przewod-w-oplocie-sta ... 80950.html

Wróć do „Mechanika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość