Jaki Skaner 3D?

Tokarki, frezarki, CNC, wtryskarki, wytłaczarki itp.
J.A.
Postów w temacie: 3
Drukarka: JAKIŚSZEŚCIAN
x 91

Re: Jaki Skaner 3D?

Post autor: J.A. »

Czyli POP2 się nada?
Nie drukuję łódek, figurek z gier ...
loosac
Postów w temacie: 5
Drukarka: Photon MonoX,K1 Max
x 31

Post autor: loosac »

J.A. pisze: 10 lis 2023, 18:29 Czyli POP2 się nada?
Zalezy do czego dokladnie. POP2 jest ze stajni revopoint najbardziej uniwersalnym a przy okazji dosc dokladny. POP3 wyszedl tak w ogole, wszystko zalezy jaki masz budzet. POP juz <1000zl widzialem, POP2 nowka wersja basic ~2300
Anet A8 Coocher, Anet A6, ANycubic Photon Mono X, Creality K1 Max; ABS702, PLA, PETG, TPU, przeróżne żywice. https://www.thingiverse.com/loosac/designs
mcxmcx
Drukarz
Postów w temacie: 4
x 346

Post autor: mcxmcx »

Albo nowe inspire za 350 GBP gwarancję i nowsza generacja.

https://www.ebay.co.uk/itm/126175572783 ... media=COPY
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
mcxmcx
Drukarz
x 346

Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
loosac
x 31

Najlepiej idz na ich strone i sobie porownaj modele, one sie roznia charakterystyka wiec moze sobie dobierzesz cos pod siebie. Na chwile obecna chcialbym sobie dokupic Range a potem juz zostanie tylko mini (do drobiazgow) ;)

Swoja droga, warto tez przeanalizowac, czt warto isc w gola wersje czy za ta sama cene ciut starszy ale za to combo.

Na pewno plusem inspire jest 18fps -przydatne jesli chcesz cos z reki skanowac.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2023, 23:16 przez loosac, łącznie zmieniany 1 raz.
Anet A8 Coocher, Anet A6, ANycubic Photon Mono X, Creality K1 Max; ABS702, PLA, PETG, TPU, przeróżne żywice. https://www.thingiverse.com/loosac/designs
mcxmcx
Drukarz
x 346

Właśnie kupiłem POP3 za 480£, prosto od producenta, z gwarancją.

Będzie 14-go.
loosac
x 31

O kurde, ale narwany :D

Czekam na recenzje :D Jaka wersje kupiles? Ze wszystkimi bajerami czy podstawowa?

Ja na swoj POP2 tez mam gwarancje, kupilem od Botland na poczatku roku jakos.
mcxmcx
Drukarz
x 346

Promocja była, znizka 35£

wersja standard, z tego linka.

https://www.ebay.co.uk/itm/126025986053 ... media=COPY
Awatar użytkownika
arek
Postów w temacie: 1
x 83

Post autor: arek »

Nieco czasu minęło więc...

Coś sensownego w małym tj 3-5kzł budżecie, do hobbystycznej zabawy w skanowanie domowych pierdółek, obecnie istnieje? (celem "ulepszenia" pierdółek, dorobienia jakiegoś elementu, zdjęcia wymiarów by potem w CAD zamodelować itp).

Z rozglądania wyszło mi, że Creality Otter (a teraz to nawet bardziej Otter Lite bo wygodniejszy) będzie całkiem dobry do takich celów. Na jaki inny warto zerknąć?

ps. nie mam wypasionych kart graficznych w kompach (same wbudowane jeśli już, win, mac) więc jeśli coś tego wymaga to z automatu odpada
Awatar użytkownika
bafunio
Postów w temacie: 3
Drukarka: inventure, UM2+, R19
x 86

Post autor: bafunio »

arek pisze: 06 maja 2025, 17:10 Nieco czasu minęło więc...

Coś sensownego w małym tj 3-5kzł budżecie, do hobbystycznej zabawy w skanowanie domowych pierdółek, obecnie istnieje? (celem "ulepszenia" pierdółek, dorobienia jakiegoś elementu, zdjęcia wymiarów by potem w CAD zamodelować itp).

Z rozglądania wyszło mi, że Creality Otter (a teraz to nawet bardziej Otter Lite bo wygodniejszy) będzie całkiem dobry do takich celów. Na jaki inny warto zerknąć?

ps. nie mam wypasionych kart graficznych w kompach (same wbudowane jeśli już, win, mac) więc jeśli coś tego wymaga to z automatu odpada

Ostatnio kupiłem trochę droższy Raptor pro + do tego creality bridge i jestem mega zadowolony + do tego dokupiłem oprogramowanie quick surface pro jak dla mnie to zestaw idealny , od skanu do modelu CAD w kilka minut :). Skaner 8k + 1,8 bridge i oprogramowanie nie jest ci pewnie potrzebne bo kosztuje dużo ale w moim przypadku zwraca mi się to w kilka miesięcy
dziobu
Drukarki FDM: Zortrax Inventure , Ultimaker 2+ bondtech QR , Sigma R19 , Sigma R16 , XYZ Da Vinci Color
Drukarki SLA: XFAB
Frezarka: Certus 7060 pro stal ATC 9,5kW
Tokarka: LF CNC mini 1 serwo 2,2 kW
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia inne (nie drukarki)”