Bambulab H2D
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 8
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1870
Bambulab H2D
Chyba jeszcze nie było na forum
Full specs:
https://old.reddit.com/r/BambuLab/comme ... cs_leaked/
Z ciekawostek różne opcje hotend i moduły laserowe
Full specs:
https://old.reddit.com/r/BambuLab/comme ... cs_leaked/
Z ciekawostek różne opcje hotend i moduły laserowe
Done is better than perfect.
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 10
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6357
- Kontakt:
Re: Bambulab H2D
No poprzednią drukarką która oferowała coś podobnego był Zmorph
Jeszcze jest Snapmaker ale on nie miał podwójnej głowicy (a w ogóle widział to ktoś na żywo choć raz?)
Obstawiam że to ~18-20k pln netto w wersji podstawowej.
Przy okazji wyjdzie AMS 2 Pro (jest "pro", będzie szał). Ciekawe czy obsłuży toto TPU, bo jak tak to sobie też "Pro" dokleję.

Jeszcze jest Snapmaker ale on nie miał podwójnej głowicy (a w ogóle widział to ktoś na żywo choć raz?)
Obstawiam że to ~18-20k pln netto w wersji podstawowej.
Przy okazji wyjdzie AMS 2 Pro (jest "pro", będzie szał). Ciekawe czy obsłuży toto TPU, bo jak tak to sobie też "Pro" dokleję.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- Rozarh
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Fenix, A20M, TT1SM..
- x 395
Czyli jak będzie za <10k to idziecie sprzedać nerki?
Parafrazując wpis by artusiek:
Nie chcesz grzebać? Kup Prusę lub Bambu Labs
Kupiłeś coś co dopieszczasz? Naucz się grzebać!!!
Nie chcesz grzebać? Kup Prusę lub Bambu Labs
Kupiłeś coś co dopieszczasz? Naucz się grzebać!!!
- dziobu
- Zasłużony
- x 6357
- Kontakt:
To nie srajfon żeby nerkę sprzedawać.
Niech to inni sprawdzą, top czy warto to kwestia względna, ale po co być testerem
btw.
X1E kosztuje prawie 10k; ta nie może kosztować podobnie oferując znacznie więcej.
Niech to inni sprawdzą, top czy warto to kwestia względna, ale po co być testerem

btw.
X1E kosztuje prawie 10k; ta nie może kosztować podobnie oferując znacznie więcej.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Targetem tego jest (pro i nie pro)konsument. Zauważ, że specjalnie nie ma ethernetu więc to nie ma być konkurencja do linii/wersji ala X1E.
Dla firm itd wydadzą jakieś H2D"E" za dużo więcej grosza. Albo i nie bo tam jednak się bierze różne urządzenia do różnych zadań.
Dla firm itd wydadzą jakieś H2D"E" za dużo więcej grosza. Albo i nie bo tam jednak się bierze różne urządzenia do różnych zadań.
- dziobu
- Zasłużony
- x 6357
- Kontakt:
Będzie oficjalna specyfikacja i oficjalna cena to zobaczymy dla kogo zaplanowali takie pudło.
morf
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
To jest oficjalna specyfikacja - wydobyli ją ze strony bambu usa. FAQ tak samo. Cena - ta nieznana.
Jeżeli będzie można w slicerze ustalić zarówno laserowanie jak i druk, to będzie bardzo dobrze.
Cena? 2k... Ile to ludzie płacili za Zortaxy niedawno?
Cena? 2k... Ile to ludzie płacili za Zortaxy niedawno?
morf
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.