Bambulab H2D
Re: Bambulab H2D
Chyba się wyjaśniło skąd taka cena przesyłki ... to przychodzi na palecie (tak przyszło na jednym z review).
Lasera bym unikał* tj preferował wzięcie osobnego urządzenia z dwóch powodów:
- nie będzie robiło syfu w komorze drukarki (brud, zapach przenoszący się na wydruki)
- będzie się dało używać i drukarki i lasera równocześnie
Nóż do winyli(etc) wydaje się być prostym rozwiązaniem więc akurat to raczej nie powinno być wielkim kosztem upgrade z wersji bezlaserowej.
* - może wyjść drożej. Pytanie o ile by nadal mieć bambu labsowe odczucia dotyczące lasera, że "to po prostu działa"
Lasera bym unikał* tj preferował wzięcie osobnego urządzenia z dwóch powodów:
- nie będzie robiło syfu w komorze drukarki (brud, zapach przenoszący się na wydruki)
- będzie się dało używać i drukarki i lasera równocześnie
Nóż do winyli(etc) wydaje się być prostym rozwiązaniem więc akurat to raczej nie powinno być wielkim kosztem upgrade z wersji bezlaserowej.
* - może wyjść drożej. Pytanie o ile by nadal mieć bambu labsowe odczucia dotyczące lasera, że "to po prostu działa"
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 8
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1870
Chałupnicze CNC z laserem to jednak co innego, tutaj pewnie szyby z filtrami , może jakieś dodatkowe odciągi, zabezpieczenia itp.
Umówmy się że cena 15k dla firmy która coś produkuje pod siebie lub prototypuje nie jest w 2025 wygórowana kwotą.
Umówmy się że cena 15k dla firmy która coś produkuje pod siebie lub prototypuje nie jest w 2025 wygórowana kwotą.
dziobu, bafunio
Done is better than perfect.
- SQ9KRD
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
- x 112
Cześć .
Jako że dawno wypadłem z obiegu w styczniu postanowiłem sprawić sobie Anycubic K1S.
Po 2 dniach drukowania wróciła radość jak w 2015r i przy pierwszej drukarce.
Oglądając recenzję podlinkowaną mam nieodparte wrażenie że poza przyjemnym stołem pod kątem wymiarów wszystko już było.
Drukarka raczej dla segmentu małych i średnich przedsiębiorstw ze względu na fajną cenę i bez obsługowość.
Jako że dawno wypadłem z obiegu w styczniu postanowiłem sprawić sobie Anycubic K1S.
Po 2 dniach drukowania wróciła radość jak w 2015r i przy pierwszej drukarce.
Oglądając recenzję podlinkowaną mam nieodparte wrażenie że poza przyjemnym stołem pod kątem wymiarów wszystko już było.
Drukarka raczej dla segmentu małych i średnich przedsiębiorstw ze względu na fajną cenę i bez obsługowość.
WillingMagic
Drukarki:
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u , AnyCubic I3 Mega x 2 - dla PLA ,Anycubiq K1S- Multikolor, AnyCubic Photon - dla detali, AnyCubic X - pole 300x300x305 + TPU
Ultimaker 2 ext - progress 65%
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u , AnyCubic I3 Mega x 2 - dla PLA ,Anycubiq K1S- Multikolor, AnyCubic Photon - dla detali, AnyCubic X - pole 300x300x305 + TPU
- Andrzej_W
- Drukarz
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 955
Oczywiście że wszystko już było. Tylko że Bambulab bierze to wszystko i sprzedaje w wersji nie wymagającej zbyt wiele od przeciętnego użytkownika.
Tu masz tańszą alternatywę która już jakiś czas na rynku jest
https://botland.com.pl/drukarki-3d-snap ... 48176.html
Tu masz tańszą alternatywę która już jakiś czas na rynku jest
https://botland.com.pl/drukarki-3d-snap ... 48176.html
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 10
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6357
- Kontakt:
phi.
Ten oferuje jeszcze więcej:
https://botland.com.pl/produkty-wycofan ... 81882.html
Historia Z pokazuje jak bardzo trzeba dbać o sprzęt i ekosystem żeby nie zostać w d*.
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
- SQ9KRD
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
- x 112
Czy Zmorph`a ktoś przypadkiem nie miał na pierwszym zlocie 

WillingMagic
Drukarki:
- majek
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 640
No ciekawe, cena i ficzery wskazywały, że bardziej celują w biznes, a nie w 'zwykłych' konsumentów.
Z drugiej strony cena jest porównywalna do lepszego laptopa, więc w sumie czemu nie?
Podejrzewam, że tym też napędzą sprzedaż tańszych sprzętów, bo jak już każdy ma laptopa w domu (co zamożniejsi Maca czy coś gamingowego), to zaraz będzie to samo z drukarkami - po prostu wstyd przed sąsiadami będzie nie mieć
(coś jak ludzie kupujący laptopa, który przez 100% jego życia leży na biurku podpięty do prądu, grunt żeby było widać, że był drogi i dobrze komponuje się z kubeczkiem na długopisy).
Jeszcze niech AI nauczy się projektować wg. 'prompta': zrób mi buty do biegania, wymyśl coś! mają być ładnie i takie, żeby Zośka z pod 10 mi zadrościła
Z drugiej strony cena jest porównywalna do lepszego laptopa, więc w sumie czemu nie?
Podejrzewam, że tym też napędzą sprzedaż tańszych sprzętów, bo jak już każdy ma laptopa w domu (co zamożniejsi Maca czy coś gamingowego), to zaraz będzie to samo z drukarkami - po prostu wstyd przed sąsiadami będzie nie mieć

Jeszcze niech AI nauczy się projektować wg. 'prompta': zrób mi buty do biegania, wymyśl coś! mają być ładnie i takie, żeby Zośka z pod 10 mi zadrościła

- malyhenio1
- Postów w temacie: 4
- x 45