Z ciekawości wpisałem się tam na maila z informacją o starcie zbiórki i przywitał mnie taki ekran pod adresem
https://www.sovol3d.com/products/sovol- ... eservation, gdyby ktoś chciał robić za alpha testera i życzył sobie dodatkowe bonusy.
Ja osobiście jestem bardzo ciekawy, sam posiadam Sovol'a SV08 i pomimo jednej ogromnej wady (krzywy stół) i kilku mniejszych uważam go za świetny zakup jak na swoje potrzeby. Ale w pracy poznałem luksus pracy z AMSami bambu (chodzi bardziej o brak konieczności ręcznego przekładnia filamentu niż wielokolor).
Jednak znając tą markę i jej skłonność do bardzo słabego dopracowywania szczegółów mam spore obawy, że taki dużo bardziej skomplikowany sprzęt może być mocno zawodny. Z drugiej strony myśląc życzeniowo było by cudowanie gdyby ktoś pogonił Bambu z jego chamską polityką.
Obawiam się, że nie będzie w pełni open-source, chociaż na jednej stronie masz kafelek "Open Source", a na tej co linkuję "Open Source Friendly — Expandable system". Jeżeli jakimś cudem tam faktycznie są sprawne funkcje takie jak kalibracja z wykorzystaniem kamer i aktywny monitoring jak w bambu to zdziwiłbym się gdyby ktoś to otwierał. SV08 niby też masz otarty i kod na githubie, ale jak zrobili nowy firmware do obsługi sondy Eddy Current Sensor to commitów na to chyba nie ma, tylko przychodzi binarka na pendrive w zestawie z czujnikiem.
Mam ochotę się na dniach zebrać i napisać tutaj na forum coś w rodzaju recenzji z użytkowania SV08, co by zobrazowało jak widzę tę markę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.