Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 396
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 109
Kontaktowanie:

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: MaxXxi47 » 21 wrz 2018, 18:50

To może ja wrzucę swoją i mi powiecie czy coś jest do poprawy?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
DRAGON CUSTOMS
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Posty: 7233
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2495

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: Berg » 21 wrz 2018, 19:58

[quote="MaxXxi47"] i mi powiecie czy coś jest do poprawy?
/quote]

tak. Masz natręctwo obcinania paznokci - albo obgryzania :D
jarn, morf, Abys, benekdp
Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 2590
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 748

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: McKee » 21 wrz 2018, 20:25

Spód ci się w ogóle nie wydrukował.
Musisz popracować nad pierwszą warstwą, której w ogóle nie widać na tym wydruku.
:yahoo:
Berg, Abys
Motto na dziś: "How may I abuse you?"
Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 396
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 109
Kontaktowanie:

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: MaxXxi47 » 21 wrz 2018, 20:33

Dobra to robię listę
- Zapuścić paznokcie - takie będą odpowiednie?
Obrazek
- Pierwsza warstwa (jak i całe wypełnienie bo kostka jest pełna w środku) jest wykonana ze specjalnego bezbarwnego filamentu. To taki nowy rodzaj składający się z Azotu, Tlenu i kilku innych gazów ;) Świetny jest - zero ustawiania retrakcji czy bawienia się Flow Ratem. Ciekawe czy DD wprowadzi go do sprzedaży :P
- Już myślałem że ktoś napiszę o burdelu na biurku no ale na fotkach na szczęście faktycznie bardzo mało widać. Ale nie żebym jakiś burdel miał, o nie nie, mam idealnie schludnie i czysto. True story :P

P.S
A tak po prawdzie to się chwalę bo w końcu coś mi wyszło i nie były to włosy. O! :P
DRAGON CUSTOMS
Awatar użytkownika
FlameRunner
Zasłużony
Posty: 6702
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
x 2282

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: FlameRunner » 21 wrz 2018, 20:38

MaxXxi47 pisze:- Już myślałem że ktoś napiszę o burdelu na biurku no ale na fotkach na szczęście faktycznie bardzo mało widać. Ale nie żebym jakiś burdel miał, o nie nie, mam idealnie schludnie i czysto. True story :P

Tyś widział burdel... xD
Kamino
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 1394
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
x 384

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: olo2000pm » 23 wrz 2018, 19:22

Wydrukowałem, zapomniałem zmienić wysokość warstwy i to jest na 0,14
Rafajot jesteś twórcą tej kostki, oceń rzeczowo moją
Załączniki
P80923-191708.jpg
P80923-191721.jpg
P80923-191733.jpg
P80923-191746.jpg
// użytkownik zbanowany permanentnie od dnia 10 10 2020
Awatar użytkownika
MaxXxi47
Posty: 396
Rejestracja: 14 wrz 2017, 23:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Drukarka: Tronxy X5S
x 109
Kontaktowanie:

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: MaxXxi47 » 24 wrz 2018, 16:11

Ile tu ścian zrobiłeś?
DRAGON CUSTOMS
Awatar użytkownika
FlameRunner
Zasłużony
Posty: 6702
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
x 2282

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: FlameRunner » 24 wrz 2018, 16:14

Ale weź to ze zwykłego szarego zrób. :P
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Posty: 7233
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2495

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: Berg » 24 wrz 2018, 16:50

wygląda na to, że drukarka ma bardzo dobrą kinetykę.
1. Zero echa,
2. krawędzi liter wyraźne. napis reprapy ładnie zagłębiony
3. nie widzę nierówności od pracy silników, rolek, czy pasków

za to mam wrażenie że coś jest nie tak z ekstruzją, dyszą. weź to wydrukuj z PLA i jednym obrysem,
Daj 40mm/s i wyłącz mimimal layer time albo ustaw na 1s ( FR ;) )
Abys
Awatar użytkownika
Marcin.KnD
Posty: 650
Rejestracja: 03 maja 2017, 03:16
Drukarka: CoreXY 300x300x300
x 52

Re: Forumowa kostka do kalibracji 20x20

Postautor: Marcin.KnD » 24 wrz 2018, 17:33

Mój coreXY nie radzi sobie najlepiej z ABS, a akurat taki filament miałem założony. Innym razem wrzucę z PLAObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Wróć do „Pobieralnia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość