Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Quadcoptery i inne bajery
Awatar użytkownika
marek91
Administrator
Posty: 1892
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:22
Lokalizacja: Łaziska
x 411
Kontaktowanie:

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: marek91 » 02 lip 2018, 12:40

To ja zdam relację po miesiącu użytkowania (niezbyt intensywnego), kupiłem łącznie 3 szt tych dronów, do dziś latają dwa, jeden oszalał.
Niestety dwie baterie spuchły i nie trzymają. Obchodziłem się z nimi tak jak trzeba, po lataniu baterie zostawione do ostygnięcia i ładowanie zawsze oryginalną ładowarką.
Awatar użytkownika
morf
Posty: 649
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 103

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: morf » 02 lip 2018, 20:25

lipole na dluzszy czas przechowywania powinny byc ladowane programem storage tj do jakies 60% naladowania mowiac ogolnikowo.
Podejrzewam ze dostarczone ladowarki sa razej dwustanowe tzn "ladowanie"/"naladowane".
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3092
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 395

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: Kopytko » 02 lip 2018, 20:48

Ale na dłuższy czas, a nie podejrzewam ,żeby Marek zostawił je na dłużej jak 2 dni : P
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 96
Rejestracja: 02 lip 2018, 21:45
Lokalizacja: Gliwice
Drukarka: Creality CR-10 bez S
x 28
Kontaktowanie:

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: @GUTEK@ » 02 lip 2018, 21:52

Oryginalna ładowarka ładuje prądem 600mA. Co przy pojemności ogniwa 150mAh daje 4C. Nic więc dziwnego, że akumulator długo tego nie wytrzymuje. Mój też padł, aktualnie czekam na jakąś promocję na te akusy. A jak już dorwę to planuje przerobić ładowarkę opartą na TP4056, tak aby ładowała prądem 100mA i używać do ładowania akumulatora z tego drona.
Awatar użytkownika
corristo25
Posty: 142
Rejestracja: 30 wrz 2017, 15:44
Lokalizacja: BB
Drukarka: własny twór :)
x 27

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: corristo25 » 03 lip 2018, 21:39

No i chciało się wysoko polecieć :P Dronka wybrała się w świat ;/

EDIT:
Wyszukiwarka na gearbeście działa jak chce. Szukając "F36" nie znajduje oferty z GW4. Natomiast przeglądając to co jest na GW4 pierwsza oferta na F36. :no:
Awatar użytkownika
kapi
Posty: 626
Rejestracja: 18 sty 2017, 15:37
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: Vertex 8400
x 83

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: kapi » 12 sie 2018, 15:51

jakby ktoś był "superuserem" tego drona ( jak np ja :DD )
to tu jest wzmocnienie do silników : KLIK

jeszcze nie testowałem :piwo:
"Don't find fault. Find a remedy." Henry Ford
Stalowe K8400 ; CoreA8+Vertex+cośtam-in-one :)
Awatar użytkownika
marek91
Administrator
Posty: 1892
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:22
Lokalizacja: Łaziska
x 411
Kontaktowanie:

Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: marek91 » 13 sie 2018, 09:57

corristo25 pisze: Natomiast przeglądając to co jest na GW4 pierwsza oferta na F36. :no:


Jest wyszukiwanie po magazynie? Gdzie?
Awatar użytkownika
corristo25
Posty: 142
Rejestracja: 30 wrz 2017, 15:44
Lokalizacja: BB
Drukarka: własny twór :)
x 27

Re: RE: Re: Dron dla chytrych ku... kurczaków :)

Postautor: corristo25 » 13 sie 2018, 10:09

marek91 pisze:
corristo25 pisze: Natomiast przeglądając to co jest na GW4 pierwsza oferta na F36. :no:


Jest wyszukiwanie po magazynie? Gdzie?
https://www.lowcychin.pl/gearbest-lista-magazynow/

Wchodzę przez linki na tej stronie, na GB nie mam pojęcia jak to ustawić [emoji39]

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

Wróć do „Robotyka, modele RC, modelarstwo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości