HyperCube Evolution - dream set

Awatar użytkownika
Cosik
Posty: 347
Rejestracja: 09 gru 2017, 10:12
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Mono Zircon, AA6
x 49
Kontaktowanie:

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: Cosik » 22 wrz 2018, 15:37

rafaljot pisze:13. Zasilacz
...Przy czym sam zasilacz mało się grzeje i nie wymaga aktywnego chłodzenia = musi mieć dobrą sprawność. W tej cenie najlepiej od razu kupić drugi na zapas. https://allegro.pl/zasilacz-montazowy-2 ... 61111.html


Kolejny wzrokowiec :D Tak dla jasności kupiłem taki i już nie są pasywne od dłuższego czasu, mają wentylator o ile dobrze pamiętam 50mm i to dość głośny. Będę robił kiedyś jego "tirdołn".
Wolność wariacie w swoim warsztacie...

Moje projekty 3D
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 3447
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 514

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: rafaljot » 22 wrz 2018, 16:22

to kiepsko. bo ja mam taki. dokładnie ten ze zdjęcia z tego sklepu. Jest dobrze upakowany, duże kondensatory. wygląda na prawdę dobrze.
Lume, Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4099
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 467

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: dragonn » 22 wrz 2018, 16:26

Tak, też taki mam i działa świetnie. Ale właśnie wiem że Cosik i ktoś już kupował taki z tej aukcji i dostał inny, zresztą w opisie pisze że ma chłodzenie aktywne i moc się nie zgadza.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
grzszcze
Posty: 68
Rejestracja: 16 kwie 2017, 14:51
Lokalizacja: 3miasto
Drukarka: HEVO 32bit
x 4
Kontaktowanie:

HyperCube Evolution - dream set

Postautor: grzszcze » 25 wrz 2018, 21:08

Co do zasilaczy miałem dobre zasilacze 600w 24w znowu je sprowadzę, o dziwo nie słychać jak pracują -sam mam go w swoim hevo


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hobby-Store.pl to sklep z drukarkami 3d, znajdziesz tu części do drukarek 3d, filamenty i elektronikę do zastosowań DIY.

https://hobby-store.pl ....
Awatar użytkownika
xyzyx
Posty: 244
Rejestracja: 02 sie 2017, 06:22
Lokalizacja: Płock
Drukarka: HCX2
x 19

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: xyzyx » 26 wrz 2018, 20:03

To ja z innej beczki do dreamsetu może by tak https://www.thingiverse.com/thing:2728600 ?

Testuję właśnie i powiem, że całkiem całkiem to śmiga :D
Awatar użytkownika
xyzyx
Posty: 244
Rejestracja: 02 sie 2017, 06:22
Lokalizacja: Płock
Drukarka: HCX2
x 19

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: xyzyx » 26 wrz 2018, 20:25

Aha (sorki za post pod postem ale już nie mogę edytować) zapominałem dodać, do tego ekstendera powyżej jeszcze to https://www.thingiverse.com/thing:2693024 świetny uchwyt można zapomnieć o psujących/zużywających się końcówkach. Tylko przed montażem rurki trzeba pamiętać o przejechaniu końcówki ptfe która wchodzi w środek papierem ściernym - znaczy zmatowić, pomóc tarciu czy jak tam zwał :D
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 3447
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 514

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: rafaljot » 26 wrz 2018, 21:08

tak też takiego używałem. @FlameRunner go zna bo na targach z niego rurka się wymsnęła. :D
Ja owijałem potem taśmą z włókna rurkę i dopiero w zacisk.
A potem przerobiłem koncept na śrubkę bo Ta nakrętka dociskowa nie mieści się przy wentylatorze :
https://www.thingiverse.com/thing:2868047

A teraz dodam jeszcze jedną wersję na dwie śrubki. Druga ma łapać dodatkową otulinę anti- stretch.
Lume, Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Awatar użytkownika
xyzyx
Posty: 244
Rejestracja: 02 sie 2017, 06:22
Lokalizacja: Płock
Drukarka: HCX2
x 19

Re: HyperCube Evolution - dream set

Postautor: xyzyx » 26 wrz 2018, 21:31

gdzieś widziałem używałeś takiego z gwintem jeżeli dobrze pamiętam, ten jest dłuższy (głębiej ptfe trzeba wepchnąć) + po przejechaniu papierem ściernym ptfe jest chropowate, wydaje się że powinno wystarczyć, na razie u mnie się sprawdza i wreszcie pozbyłem się luzu na złączce, który zawsze występował po kilku wydrukach mimo klipu blokującego

Wróć do „HyperCube”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość