Hypercube Evolution

Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 2622
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 223

Re: Hypercube Evolution

Postautor: dragonn » 18 sty 2018, 10:38

Czyli tak zintegrowany Titan? Jestem za :D.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
tig33r
Posty: 157
Rejestracja: 15 lip 2017, 16:07
Drukarka: Hypercube Evolution
x 26

Re: Hypercube Evolution

Postautor: tig33r » 20 sty 2018, 19:44

Typek chyba coś źle zrozumiał. :D

26904629_10156273416161842_4333492460853941696_n.jpg
dragonn, anraf1001
Awatar użytkownika
anraf1001
Posty: 1273
Rejestracja: 30 gru 2016, 11:43
Lokalizacja: Gniezno
Drukarka: Hypercube Evo
x 130
Kontaktowanie:

Re: Hypercube Evolution

Postautor: anraf1001 » 20 sty 2018, 19:46

tig33r pisze:Typek chyba coś źle zrozumiał. :D

26904629_10156273416161842_4333492460853941696_n.jpg

TO dlatego mi kiedyś skarpetka spadła. Miałem ją na odwrót założoną. Ale ja byłem głupi :D
Kopytko
;) Pozdrawiam, Andrzej ;)
Drukarka: Hypercube Evolution :cool2:

Wsiadając do taksówki mówię: "G28"
Szaman
Posty: 11
Rejestracja: 26 sie 2016, 14:13
Lokalizacja: Włocławek
Drukarka: Hypercube

Re: Hypercube Evolution

Postautor: Szaman » 22 sty 2018, 18:38

To ja się podzielę swoim remixem extrudera, którego używam obecnie u siebie w Hypercubie: https://www.thingiverse.com/thing:2761394
Załączniki
20180122_182917.jpg
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 2208
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 263

Re: Hypercube Evolution

Postautor: rafaljot » 22 sty 2018, 19:00

anraf1001 pisze:
tig33r pisze:Typek chyba coś źle zrozumiał. :D

26904629_10156273416161842_4333492460853941696_n.jpg

TO dlatego mi kiedyś skarpetka spadła. Miałem ją na odwrót założoną. Ale ja byłem głupi :D


ja zaciskam powyżej grzałki czerwonym kynarem.

czemu czerwonym? bo nie mam niebieskiego
Lume, Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Awatar użytkownika
chemik72
Posty: 187
Rejestracja: 03 maja 2016, 09:16
Lokalizacja: Czeladź
Drukarka: SAIZEX/PRUSA/BLIXET
x 36

Re: Hypercube Evolution

Postautor: chemik72 » 22 sty 2018, 20:42

A ja mam z :good:
Obrazek
PRUSA i3 MGN
SAIZEX 3D MINI 200x200 :clap:
BLIXET B40
Projekty rozpoczęte:
SAIZEX 3D 300x300 50% :unknown:
FREZARKA-PROXXON MF70-CNC 99.99% :yahoo:
SanFable
Posty: 90
Rejestracja: 12 paź 2016, 15:33
x 5

Re: Hypercube Evolution

Postautor: SanFable » 25 sty 2018, 22:53

Zostało mi czekać na stół aluminiowy, złożyć oś X i elektronika no i tak myślę o pleksi, z mendela została mi pleksa na boki od poprzeczki w dół idealnie wypełnia tylko mam wątpliwości jeżeli chodzi o tył drukarki- zabudowywać całość pleksą?
o co mi chodzi?
chodzi mi o to, że miałem mendela zabudowanego i dimafix strasznie osiadał na wszystkim w środku, nie chciałbym żeby znowu wszystko zostawało w komorze dlatego myślę aby zrobić jakiś wentylator odsysający opary na zewnątrz na 3/4 wysokości drukarki- co myślicie?

raczej pleksę będę musiał dać, bo bardzo podoba mi się elektronika z tyłu, myślałem nie wypełniać pleksą tyłu do końca tylko zostawić np 10cm na opary, ale stół w różnych wysokościach będzie psiukany

co myślicie/jak to rozwiązaliście u siebie? po prostu nie psiukacie? xD
Awatar użytkownika
jagus
Posty: 126
Rejestracja: 03 kwie 2017, 09:56
Lokalizacja: Jaworze koło BB
Drukarka: Anet-A8
x 21

Re: Hypercube Evolution

Postautor: jagus » 25 sty 2018, 23:05

Ja tam może i na razie nie mam zabudowanej drukarki ale albo kupilbym dimafixa w sztyfcie albo wyciągał np. szkło lub jakąś podkładke ma magnesach o ktorej pisałem dziś na czacie i psikał poza drukarką.
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 2208
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 263

Re: Hypercube Evolution

Postautor: rafaljot » 25 sty 2018, 23:06

ja przykręciłem elektronikę z tyłu do plexy. Jednak teraz żałuję że tak zrobiłem. trzeba było przykręcić elektronikę od środak do tylnej ścianki. Od środka też dać zasilacz. jest spory kawałek przestrzeni za stołem.
można też wstawić drugą ściankę osłaniającą elektronikę od ruchomego stołu.

jagus pisze:Ja tam może i na razie nie mam zabudowanej drukarki ale albo kupilbym dimafixa w sztyfcie albo wyciągał np. szkło lub jakąś podkładke ma magnesach o ktorej pisałem dziś na czacie i psikał poza drukarką.


@Jagus...... :devil:
Lume, Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Awatar użytkownika
jagus
Posty: 126
Rejestracja: 03 kwie 2017, 09:56
Lokalizacja: Jaworze koło BB
Drukarka: Anet-A8
x 21

Re: Hypercube Evolution

Postautor: jagus » 25 sty 2018, 23:14

Ale żeby tak od razu z widłami na mnie :) dobra już nie śmiecę w Twoim temacie .

Wróć do „HyperCube”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość