TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 679
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 08 lis 2018, 23:09

Miało być lżej, a chyba będzie jeszcze ciężej :thumbdown:

Nic mi prostszego do głowy nie przychodzi jak dodatkowa rama-adapter.

yu66hu45ytw3t.jpg
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4099
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 467

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: dragonn » 08 lis 2018, 23:11

Eee to nie lepiej w oryginalnej zrobić 4 nowe otwory? Z tego co widzę nawet się pokrywają.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 679
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 08 lis 2018, 23:23

dragonn pisze:Eee to nie lepiej w oryginalnej zrobić 4 nowe otwory? Z tego co widzę nawet się pokrywają.


Widzę że nie zauważyłeś że śruby nowego stołu wypadają CENTRALNIE NAD prowadnicami.

Przecież jakby to była kwestia przewiercenia otworów w płycie to nie kombinowałbym jak koń pod górę.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4099
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 467

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: dragonn » 08 lis 2018, 23:25

Hmmm to ja już bym wolał skręcić na stałe i wrzucić jakiś autoleveling xD. Śruby dać wpuszczane i spokój.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
nevix
Posty: 22
Rejestracja: 09 wrz 2018, 00:46
x 4

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: nevix » 08 lis 2018, 23:45

Chyba najprostszym rozwiązaniem będzie wykonanie nowych otworów w stole. Po obróceniu go do góry nogami widać którędy przebiegają grzałki, wzdłuż nich możesz wykonać nowe otwory. Może uda się dopasować do twojej ramki.
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 679
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 09 lis 2018, 00:44

nevix pisze:Chyba najprostszym rozwiązaniem będzie wykonanie nowych otworów w stole. Po obróceniu go do góry nogami widać którędy przebiegają grzałki, wzdłuż nich możesz wykonać nowe otwory. Może uda się dopasować do twojej ramki.


Nie da. To pierwsze co sprawdziłem.
Awatar użytkownika
aaannnd
Posty: 40
Rejestracja: 29 sie 2018, 14:00
Lokalizacja: KRK-PD
Drukarka: Ender 3
x 6

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: aaannnd » 09 lis 2018, 09:05

Nie mogłeś wcześniej? We wtorek słałem kilka rzeczy do cięcia na laser to bym Ci machnął przy okazji.
Ale może za tydzień dwa ... trzy....., jak dobiorę klamoty z lasera to bedę miał kolejne rzeczy do wycięcia.
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 679
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 09 lis 2018, 09:17

aaannnd pisze:Nie mogłeś wcześniej? We wtorek słałem kilka rzeczy do cięcia na laser to bym Ci machnął przy okazji.
Ale może za tydzień dwa ... trzy....., jak dobiorę klamoty z lasera to będę miał kolejne rzeczy do wycięcia.


Nie mogłem bo dopiero co stół przyszedł. A ja wcześniej jakoś w ogóle nie pomyślałem o tym.
Dostęp do lasera mam. Musze to tylko jakoś sensownie jego mocowanie zaplanować.
Awatar użytkownika
aaannnd
Posty: 40
Rejestracja: 29 sie 2018, 14:00
Lokalizacja: KRK-PD
Drukarka: Ender 3
x 6

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: aaannnd » 09 lis 2018, 12:55

Nie ma co kmbinować, ramkę dokręcisz na stałe do stołu endera, i śruby regulacyjne do ramki.
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 679
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 09 lis 2018, 14:12

Ramka jak już to będzie z alu 4mm (6061), wózek wytnę chyba w węglu.

Chociaż jeszcze rozważam przerobienie wózka na przestrzenny z rozstawem pod stół e3. Wtedy musiałbym 4 wąsy z pod śruby piznąć na prasie żeby je podnieść o jakieś 15mm w stosunku do płaszczyzny wózka. To może być trudne.

Wróć do „Anet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość