TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

jarn
Posty: 64
Rejestracja: 06 maja 2017, 00:13
Lokalizacja: Strzelno
x 3

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: jarn » 17 cze 2018, 11:04

Ja mam 1mm grubości:
https://www.thingiverse.com/thing:713203
Głównie ze względu, że potrzebowałem silnik odsunąć
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 256
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 36

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 17 cze 2018, 11:23

Zepco pisze:A próbował ktoś dawać między mocowanie a silnik kawałek gumy bez takich kombinacji, dałoby to efekt?


Tak. Ja. Najpierw wyciąłem z starej dętki podkładki. Coś tam dało jeżeli chodzi o odgłosy ale jakiegoś szału nie było.

Wyciągnałem wczoraj z pudła FiberFlexa 40D i zrobiłem z niego grube 3mm podkładki. Zaraz biorę się za montaż.
Awatar użytkownika
zen
Posty: 135
Rejestracja: 26 lut 2017, 20:53
Lokalizacja: Poznań miasto doznań
Drukarka: Too many
x 7
Kontaktowanie:

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: zen » 17 cze 2018, 15:58

Ja używam korka. Daje radę
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 256
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 36

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 17 cze 2018, 17:16

Zostawiam na razie podkładki z FF 40D. Da się mocno napiąć paski, no i coś tam tłumi.

rgn48tj93rk.JPG


0n9324e2jdfe.JPG
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 256
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 36

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 10 lip 2018, 19:53

Zapowiedź zmian...

240ignh8r9jgv.JPG
MKS GEN 1.4 + TMC2208/A4988


9gh09gj49gk4.JPG
Działające MINI. Docelowo chyba wleci wersja OLED


0h4g8brvr94ekf0.JPG
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 256
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 36

Re: TATARA A6 Steel Frame... ktoś, coś?

Postautor: Pajacyk0v » 14 lip 2018, 20:54

Będę przerabiać wózki osi X i tak sobie myślę że przy okazji mógłbym zmienić stół na 240x240. Tyle wejdzie bezpiecznie w ramę Tatary. Zawsze te +20mm więcej niż standardowa Aneta. A czasami brakuje tych własnie kilku milimetrów.

Problem w tym że nie mogę znaleźć stołów w takim rozmiarze. Czy jestem skazany na budowę stołu od zera?

Wróć do „Anet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość