Anycubic Kossel - dziobu mod
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 70
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6047
- Kontakt:
Anycubic Kossel - dziobu mod
No to teraz moja kolej na pokazanie delty
Flsun był pomarańczowo-czerwony, to ta drukarka będzie niebieska. Bo tak. Plastiki robię na szybko z braku czasu, ale jak dotąd wszystko działa. Pewnie jeszcze wiele się zmieni
btw. Z tego wszystkiego jeszcze stół jest nieruszany - czekam na szyby. I chyba dodam stabilizatora dla profili pionowych.
// Uwaga! Autor wątku jest doświadczonym reprapowiczem. Jeśli dopiero wkraczasz w świat druku 3D, Twoje doświadczenia z tą drukarką mogą się drastycznie różnić. Nie polecamy tej drukarki początkującym.
// FR
Flsun był pomarańczowo-czerwony, to ta drukarka będzie niebieska. Bo tak. Plastiki robię na szybko z braku czasu, ale jak dotąd wszystko działa. Pewnie jeszcze wiele się zmieni
btw. Z tego wszystkiego jeszcze stół jest nieruszany - czekam na szyby. I chyba dodam stabilizatora dla profili pionowych.
// Uwaga! Autor wątku jest doświadczonym reprapowiczem. Jeśli dopiero wkraczasz w świat druku 3D, Twoje doświadczenia z tą drukarką mogą się drastycznie różnić. Nie polecamy tej drukarki początkującym.
// FR
cardjunk, Berg, Abys, Gmeracz
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- dziobu
- Zasłużony
- x 6047
- Kontakt:
Re: Anycubic Kossel - dziobu mod
No cóż... zgadzam się
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- emartinelli
- Zasłużony
- Postów w temacie: 2
- x 424
To niebieskie pod extruderem to czujnik filamentu?
Podkładkę na stół podkleiłeś folią magnetyczną? Nie za cienkie to jest?
Podkładkę na stół podkleiłeś folią magnetyczną? Nie za cienkie to jest?
- dziobu
- Zasłużony
- x 6047
- Kontakt:
Tak.emartinelli pisze:To niebieskie pod extruderem to czujnik filamentu?
Podkleiłem. Jest dość elastyczne ale daje radę. Fajnie się wydruki odrywa - niemniej podkłądkę wywalam jak tylko szyby przyjdą.emartinelli pisze:Podkładkę na stół podkleiłeś folią magnetyczną? Nie za cienkie to jest?
balgator
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- olo2000pm
- Konto z ograniczeniami
- Postów w temacie: 3
- x 362
Dziobu, podkładki się nie sprawdzają?
Myślę żeby w nowej drukarce zamiast szyb je stosować, ale chyba to zły pomysł?
Myślę żeby w nowej drukarce zamiast szyb je stosować, ale chyba to zły pomysł?
// użytkownik zbanowany permanentnie od dnia 10 10 2020
- dziobu
- Zasłużony
- x 6047
- Kontakt:
Powiem tak:
jest fajna, bo:
- wydruk pięknie się trzyma bez żadnych specyfików,
- jest elastyczna (o ile masz na macie magnetycznej) i bardzo łatwo oderwać wydruk.
Jest kiepska, bo:
- zjedziesz dyszą na nisko i już jest dziura/szpara; mam jedną i ona już zostanie (tutaj chyba zamontuje stół na sprężynach żeby w podobnej sytuacji szkło nie poleciało, niemniej z tą podkłądką i to by nic nie dało - ona jest dość delikatna),
- na modelu zostaje paskudna faktura (pewnie podkłądki są rózne, ale konkretnie ta mi się nie podoba) i ślady z powyższego problemu,
- po kilku wydrukach (PLA/PET) zostały mi zabrudzenia; nie wiem jak je usunąć żeby podkłądki nie zniszczyć ale zabarwienia przenoszą się na kolejne wydruki.
A tak to wiem że sporo ludzi drukuje na podkładkach i żyją. Może moje podejście do zagadnienia jest takie że lepiej wypada szkło w _moim_ wypadku. Imho powinieneś spróbować.
(tu dodam że to jedyna podkładka z jaką miałem do czynienia)
jest fajna, bo:
- wydruk pięknie się trzyma bez żadnych specyfików,
- jest elastyczna (o ile masz na macie magnetycznej) i bardzo łatwo oderwać wydruk.
Jest kiepska, bo:
- zjedziesz dyszą na nisko i już jest dziura/szpara; mam jedną i ona już zostanie (tutaj chyba zamontuje stół na sprężynach żeby w podobnej sytuacji szkło nie poleciało, niemniej z tą podkłądką i to by nic nie dało - ona jest dość delikatna),
- na modelu zostaje paskudna faktura (pewnie podkłądki są rózne, ale konkretnie ta mi się nie podoba) i ślady z powyższego problemu,
- po kilku wydrukach (PLA/PET) zostały mi zabrudzenia; nie wiem jak je usunąć żeby podkłądki nie zniszczyć ale zabarwienia przenoszą się na kolejne wydruki.
A tak to wiem że sporo ludzi drukuje na podkładkach i żyją. Może moje podejście do zagadnienia jest takie że lepiej wypada szkło w _moim_ wypadku. Imho powinieneś spróbować.
(tu dodam że to jedyna podkładka z jaką miałem do czynienia)
olo2000pm
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- dziobu
- Zasłużony
- x 6047
- Kontakt:
Działa.
O AL nie zaczepia.
Dokładnych testów nie robiłem ale wydrukach testowych wychodzi lepiej niż oryginalny.
https://www.thingiverse.com/thing:2451652
O AL nie zaczepia.
Dokładnych testów nie robiłem ale wydrukach testowych wychodzi lepiej niż oryginalny.
https://www.thingiverse.com/thing:2451652
samezrp
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
- Konto z ograniczeniami
- Postów w temacie: 2
- x 24
W moją podkładkę już zdążyłem zaryć kilka razy, porysowana jest paskudnie. Wprasowany ślad PLA zostaje w niej na zawsze, także tez myslę nad szybą (i drugą zapasową). Skąd kupujesz?dziobu pisze:Tak.emartinelli pisze:To niebieskie pod extruderem to czujnik filamentu?Podkleiłem. Jest dość elastyczne ale daje radę. Fajnie się wydruki odrywa - niemniej podkłądkę wywalam jak tylko szyby przyjdą.emartinelli pisze:Podkładkę na stół podkleiłeś folią magnetyczną? Nie za cienkie to jest?
I pytanie, to czarne przy głowicy ze śrubą motylkową, to co to? Czyścik?