Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Miejsce na rozmowy o drukarkach typu delta
Awatar użytkownika
Adinfo
Posty: 112
Rejestracja: 15 lis 2018, 12:54
Lokalizacja: Radlin
Drukarka: Anycubic Linear Plus
x 6

Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: Adinfo » 22 lis 2018, 14:06

Paczka z drukarką właśnie przyszła, wygląda, że niczego nie brakuje. Oczywiście mega zimne części po transporcie, dlatego dam jej parę godzin zanim skręcę aby się "nagrzała".
Sprawdzałem głowicę z ramionami i na jednym z nich występuje luz - widoczne gołym okiem, w pozostałych pięciu nie. Będzie to miało jakieś większe znaczenie przy precyzji wydruku? - czy mam się tym już na tym etapie przejmować. Czy i gdzie ewentualnie można kupić "końcówki ramion" gdyby trzeba było wymienić.
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 3417
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
x 681
Kontaktowanie:

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - też coś tam przy niej grzebię

Postautor: FlameRunner » 22 lis 2018, 14:12

Ej, ale to jest mój wątek o mojej drukarce! :P

Wydzielam, a "za karę" masz głupi tytuł wątku. :D
Filip Misztal
filasklep.pl | właściciel

I love the smell of ABS in the morning...
Awatar użytkownika
Adinfo
Posty: 112
Rejestracja: 15 lis 2018, 12:54
Lokalizacja: Radlin
Drukarka: Anycubic Linear Plus
x 6

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: Adinfo » 22 lis 2018, 14:27

Dziękuję za wydzielenie :git: i sorry za wstrzelenie się w Twój wątek.
Nigdy nie miałem zaszczytu być w temacie wątku na forum - a tu proszę.
Może nawet dobrze, bo w najbliższym czasie pojawią się tu nowe posty z mojej strony.
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 2544
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 711
Kontaktowanie:

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: dziobu » 22 lis 2018, 14:29

Adinfo pisze:bo w najbliższym czasie pojawią się tu nowe posty z mojej strony.

Czekamy więc - inaczej wszystko wyciepiemy na hasiok! :D
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Awatar użytkownika
Adinfo
Posty: 112
Rejestracja: 15 lis 2018, 12:54
Lokalizacja: Radlin
Drukarka: Anycubic Linear Plus
x 6

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: Adinfo » 22 lis 2018, 14:54

Co do luzu o jaki mi chodzi to widać go na filmie https://youtu.be/3IJX6p9oETY?t=346
Awatar użytkownika
Adinfo
Posty: 112
Rejestracja: 15 lis 2018, 12:54
Lokalizacja: Radlin
Drukarka: Anycubic Linear Plus
x 6

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: Adinfo » 23 lis 2018, 19:23

1. Drukarka złożona, wstępne kalibracje i napełnianie filamentu PLA przeszła poprawnie.
2. Ramię z "luzem" na tę chwilę z sąsiednim spięte po środku recepturką aby wyeliminować ten luz.
3. Drukarka widzi kartę SD (FAT32) i foldery ale nie widzi na niej żadnych plików STL. Pliki dostarczone z drukarką przeniesione do głównego folderu karty SD i zmienione na małe litery i krótkie nazwy - bez skutku. Miał ktoś z Was z tym modelem drukarki taki problem? (wstępnie doczytałem, że to może być wina starego firmware). Jeszcze jej nie podpinałem do komputera. Czytałem już ten wątek: https://reprapy.pl/viewtopic.php?t=1875 - część już sprawdziłem, zobaczymy dalej. Kam drugą kartę ale "ubitą" bo zapis na niej nie działa, męczę dalej.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2018, 19:32 przez Adinfo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 4340
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 520

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: dragonn » 23 lis 2018, 19:26

Adinfo pisze:3. Drukarka widzi kartę SD (FAT32) i foldery ale nie widzi na niej żadnych plików STL. Pliki dostarczone z drukarką przeniesione do głównego folderu karty SD i zmienione na małe litery i krótkie nazwy - bez skutku. Miał ktoś z Was z tym modelem drukarki taki problem? (wstępnie doczytałem, że to może być wina starego firmware). Jeszcze jej nie podpinałem do komputera.

I nie będzie widziała choćby nie wiadomo co https://przyrostowo.pl/3411-od-pomyslu- ... raktyczny/
FlameRunner
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
Adinfo
Posty: 112
Rejestracja: 15 lis 2018, 12:54
Lokalizacja: Radlin
Drukarka: Anycubic Linear Plus
x 6

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: Adinfo » 23 lis 2018, 19:37

dragonn pisze:I nie będzie widziała choćby nie wiadomo co https://przyrostowo.pl/3411-od-pomyslu- ... raktyczny/
Podłożyłem się i to na samym początku zabawy :oops: -> "Przygotowany wcześniej model 3D należy „przerobić” na G-code."
Awatar użytkownika
wiesioo
Posty: 10
Rejestracja: 25 wrz 2018, 16:28
Lokalizacja: Gdańsk
Drukarka: core xy
x 2

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: wiesioo » 23 lis 2018, 19:40

Bo plik STL musisz przerobić w slicerze np. CURA albo SLiC3r
https://ultimaker.com/en/products/ultim ... a-software
Awatar użytkownika
kapi
Posty: 655
Rejestracja: 18 sty 2017, 15:37
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: Vertex 8400
x 88

Re: Anycubic Kossel Linear Plus - Adinfo też się z nami bawi :D

Postautor: kapi » 23 lis 2018, 20:18

dziobu pisze: wyciepiemy na hasiok! :D

po jakimu to je ?

:piwo: :DD
EOT.
"Don't find fault. Find a remedy." Henry Ford
Stalowe K8400 ; CoreA8+Vertex+cośtam-in-one :)

Wróć do „Delta”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Adinfo, arkomania.pl, FlameRunner, jarekh3, sagittario i 1 gość