Ender 3 skr i 3d touch
-
Cybus
Ender 3 skr i 3d touch
Witam mam problem ogólnie już pytalem o zakup płyty do drukarki Ender 3 i wybór koniec w końcu padł na skr mini e3 v3.0 i ogólnie jestem bardzo zadowolony z efektów tylko zauważyłem że wentylator który jest na hotendzie z prawej strony (chyba chłodzenie wydruku) nie pracuje no nie włącza się w każdym bądź razie i stoi, ale koniec wkoncu olałem temat i zamówiłem teraz 3D Touch z alli i ogólnie nie jestem pewien czy dobrze mam to podpięte a konkretnie wpiąłem to wszystko (3d touch) do z probe na płycie oraz wgraniu softu z githuba od producenta skr z bltouchem widzę że pracuje i bed leveling też działa i ogólnie fajnie super tylko czemu za każdym razem gdy dam po zakończonym bed levelingu na autohome to widzę że na osi z jest -0.68 bądź jakieś inne wartości a po podniesieniu dyszy z poziomu drukarki i znowu na autohome mam już 0 oraz oczywiście przy zrobieniu bed levelingu i puszczeniu druku na początku dyszą była za wysoko stołu a teraz dosłownie dyszą ryje po stole i nic się drukuje. Nie wiem czy muszę w jakiś sposób zedytowac soft czy źle coś robię
- Langista
- x 5
Re: Ender 3 skr i 3d touch
Pewnie już doszedłeś do rozwiązania ale dla pozostałych szukających rozwiązania :
Zrób najpierw manualnie tramming z kartką papieru, potem bed leveling i po utworzeniu mapy stołu, zapisz ją (store settings).
Upewnij się też, czy w sofcie masz dobrze wpisane wartości, jeżeli chodzi o odstęp czujnika od dyszy.
Zrób najpierw manualnie tramming z kartką papieru, potem bed leveling i po utworzeniu mapy stołu, zapisz ją (store settings).
Upewnij się też, czy w sofcie masz dobrze wpisane wartości, jeżeli chodzi o odstęp czujnika od dyszy.