Ender 5 - modyfikacja - wałki 10mm + direct BMG + V6

Awatar użytkownika
fesou
Postów w temacie: 61
Drukarka: Ender 5 (upgr)
x 174

Re: Ender 5 - modyfikacja - wałki 10mm + direct BMG + V6

Post autor: fesou »

JGFTW pisze: 28 lis 2024, 15:03 Wiem jak dużo to jest roboty, więc nie chodzi mi żaden BOM, instrukcję czy nawet pogrupowane pliki, ale czy mógłbyś wrzucić model całościowy jako step?
Przy okazji aktualnie mam tam prototyp TAP - zobaczymy jak pójdzie na 10mm wałkach.
Całość projektowałem w sketchupie - widzę, że jest eksport do step - nie wiem jak to wyjdzie.... Może się uda bezboleśnie
VORON V2.4 (serial V2.5527) ::enderON 5/Legacy/Trident :: MPCNC printer under constr.
uczesie
Postów w temacie: 2
x 3

Post autor: uczesie »

fesou pisze: 28 lis 2024, 11:45
Jak chcesz po prostu drukować i się nie zastanawiać to lepiej kupić coś polecanego - bambu P1p to okolice 2000. Zawsze możesz dodrukować sobie obudowe.

W moim przypadku miałem czas, chciałem się zmierzyć z tematem, wkurzał mnie ender 5 ze swoimi wadami konstrukcyjnymi, miałem na czym prototypować i modyfikować, więc to zupełnie inny przypadek. Znając siebie nie będę również zainteresowany przygotowaniem zestawu plików, części i instrukcji złożenia, więc będzie to jedyny taki egzemplarz.
[/quote]

Myślałem coś bardziej w stylu prusy one core - zamknięta komora, spoko druki i poświęcam się mojej głównej pasji a nie męcze z nitkowaniem w chinolu
Alę dziękuje za podsumowanie:)
Awatar użytkownika
fesou
Postów w temacie: 61
Drukarka: Ender 5 (upgr)
x 174

Post autor: fesou »

uczesie pisze: 29 lis 2024, 20:03
Myślałem coś bardziej w stylu prusy one core - zamknięta komora, spoko druki i poświęcam się mojej głównej pasji a nie męcze z nitkowaniem w chinolu
Alę dziękuje za podsumowanie:)
P1P + wydrukowana obudowa - to byłoby moje rozwiązanie jakbym stał przed takiem dylematem - https://www.printables.com/model/381777 ... re?lang=pl
VORON V2.4 (serial V2.5527) ::enderON 5/Legacy/Trident :: MPCNC printer under constr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ender”