MK3 ->> Upgrade do MK4
Re: MK3 ->> Upgrade do MK4
Pewnie te same z tym że tu jest jeszcze garść przejściówek aby można było podłączyć stare przewody do nowej płyty. Każda przejściówka to kawałek wiązki przewodów i kostki po obu stronach.
Tak wyglada obudowa MK3.5 po ułożeniu kabli. pewnie można by to bardziej elegancko zrobić, ale ja nie umię
fyme
- artur_n
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Prusa MK4S, P1S AMS
- x 180
Nowy firmware 6.0.0 RC1 wprowadza macany ekran i kilka innych zmian i ficzerów.
Jakby ktoś z rozpędu tak jak ja nie podpiął nowego przewodu PE bo np mu nie sięga do zasilacza to niech lepiej nie uruchamia testów po upgrejdzie bo Prusa nie przejdzie testów grzałek. I zakomunikuje to ostrzeżeniem o uszkodzonych przewodach grzałki lub termistora hotendu co jest oczywiście bzdurą. Diagnoza zajęła mi trochę czasu i nerwów
W końcu wydłubalem zasilacz spod szafki i podpiąłem wszystko na krótko. I działa
W końcu wydłubalem zasilacz spod szafki i podpiąłem wszystko na krótko. I działa
morf
Działa. Zmieniłem tylko liczbę kroków na 830 i wysokość osi Z na 208 mm bo nie przechodziła auto testu w menu eksperymentalnym i działa
EG-SPOON
- malyhenio1
- Postów w temacie: 7
- x 40
Czyli udate do MK4 ma 2 takie same płyty, jedna do drukarki, druga do MMU ?
- Igor
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 270
- Kontakt:
MK3s+ po dodaniu Volcano CHT 0.5mm i skarpety również zapiernicza. Ponaddwukrotnie szybciej od oryginału. Najtańszy i najbardziej dodający kopa "tuning". Nie bardzo wiem co by w tej konstrukcji miał przyśpieszyć Klipper. Tu mechanika ogranicza. Płyta się wyrabia i przy wyższych prędkościach tylko ekstruder nie nadąża topić.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty