Prusa CORE One
Re: Prusa CORE One
W wielu krajach prawo jest takie, że nie może być to podstawą unieważnienia gwarancji więc łaski wielkiej nie zrobili.
- cyfron
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: na razie 7 sztuk :)
- x 435
Nie wiem czy już było ale cena zestawu do samodzielnego montażu wygląda już całkiem atrakcyjnie:
https://www.prusa3d.com/pl/produkt/prus ... one-kit-2/
nie jestem fanbojem Prusa i nigdy nie miałem oryginalnej Prusy ale... kto wie. 4,5k za drukarkę z aktywnie grzaną komorą, z porządną gwarancją - myślę, że mogę się skusić - pod warunkiem, że utrzymają cenę do kwietnia, bo wtedy ma ruszyć sprzedaż tych zestawów.
Pytanie dla osób w temacie:
Prusa Core przyjmuje dowolne filamenty, czy tylko czeskie z jedynej słusznej firmy?
https://www.prusa3d.com/pl/produkt/prus ... one-kit-2/
nie jestem fanbojem Prusa i nigdy nie miałem oryginalnej Prusy ale... kto wie. 4,5k za drukarkę z aktywnie grzaną komorą, z porządną gwarancją - myślę, że mogę się skusić - pod warunkiem, że utrzymają cenę do kwietnia, bo wtedy ma ruszyć sprzedaż tych zestawów.
Pytanie dla osób w temacie:
Prusa Core przyjmuje dowolne filamenty, czy tylko czeskie z jedynej słusznej firmy?
- Pjoter
- Drukarz
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: HEVO, MK3S
- x 906
1. Tam jednak nie jest aktywnie grzana komora. Masz grzanie stołem + mozliwosc wentylowania by obniżyć temp komory np dla pla
2. Prusa przyjmie wszystkie filamenty. Ofc abrazyjne wymagają innej dyszy
2. Prusa przyjmie wszystkie filamenty. Ofc abrazyjne wymagają innej dyszy
WillingMagic
Moje wydruki | Thingiverse | PrusaPrinters
Anycubic i3 Mega - sprzedana
HyperCube Evolution #1 - worklog
Ender-2 - sprzedana
Prusa MK3S - odkupiona używana
HyperCube Evolution #2 - szukam na nią miejsca na razie w odstawce
Anycubic i3 Mega - sprzedana
HyperCube Evolution #1 - worklog
Ender-2 - sprzedana
Prusa MK3S - odkupiona używana
HyperCube Evolution #2 - szukam na nią miejsca na razie w odstawce
- cyfron
- Postów w temacie: 3
- Drukarka: na razie 7 sztuk :)
- x 435
Ad. 1 - ooo faktycznie. Mimo wszystko cena 4,5k jest niezła.
do kwietnia powinno już przybyć użytkowników tej drukarki, co da trochę szerszy pogląd na jakość tego modelu.
do kwietnia powinno już przybyć użytkowników tej drukarki, co da trochę szerszy pogląd na jakość tego modelu.
- artusiek
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: PrusMK3s,Bambulab X1
- x 55
Kurde ... tylko co zrobić z sprzętem ... mama MK3S+ i nadal działa , Bamulab X1C - niestety tez działa , a do tego stoi już 15 x przerabiane Hevo ... a tu Prusa One .... Świństwo zdobili ...
velkhor
Artusiek
Prusa MK3s ; Bambu X1 , Hevo ( prawie działa )
Prusa MK3s ; Bambu X1 , Hevo ( prawie działa )
Proste, mozesz wydac 2990zł na upgrade kit z MK3S+ do MK4S, a potem 2099zł na upgrade do CORE One Drukarek nie przybywa a Ty, wszyscy zadowoleni
artusiek, panWiadr0, velkhor
Wyjdzie tylko 200 drożej niż gotowa skręcona CORE One, ale za to ile będziesz miał frajdy ze skręcania i wrzucania po kolei upgrade'ow... bezcenne
Głupie pytanie - czy nie można po prostu zrobić upgarde/kita do grzanej komory? Zdaje sobie sprawę, że gwarancja, bla bla bla itp
Jednak jakby nie patrzeć - kamera termowizyjna+ grzałeczka w połączeniu z małą "niezagospodarowaną" przestrzenią i aktywną regulacją temperatury wentylatorami powinna sporo zdziałać. Jeśli mają jak wspominają "open source code" z prawdziwego zdarzenia, które na minimum ingerencji pozwoli to raczej szybko powinien taki mod się pojawić a Prusa szybko podłapać....
2 kwestia - do jakich wydruków rzeczywiście potrzebna jest grzana komora? Nie mam w tym doświadczenia, nadal siedzę nad enderem 5 pro w stocku, zaczynam się rozglądać za czymś, co nie zostawi mnie "na lodzie" po 3 latach od zakupu z martwą platformą.....
Jednak jakby nie patrzeć - kamera termowizyjna+ grzałeczka w połączeniu z małą "niezagospodarowaną" przestrzenią i aktywną regulacją temperatury wentylatorami powinna sporo zdziałać. Jeśli mają jak wspominają "open source code" z prawdziwego zdarzenia, które na minimum ingerencji pozwoli to raczej szybko powinien taki mod się pojawić a Prusa szybko podłapać....
2 kwestia - do jakich wydruków rzeczywiście potrzebna jest grzana komora? Nie mam w tym doświadczenia, nadal siedzę nad enderem 5 pro w stocku, zaczynam się rozglądać za czymś, co nie zostawi mnie "na lodzie" po 3 latach od zakupu z martwą platformą.....
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1809
Nie wiem skąd ten wysyp zapytań o grzana komorę
Często wystarczy po prostu włączyć stół na kwadrans przed wydrukiem...
Często wystarczy po prostu włączyć stół na kwadrans przed wydrukiem...
dziobu
Done is better than perfect.
Bo nowe drukarki mają więc też na pewno się przyda, tak jak zamknięta drukarka do drukowania wyłacznie PLA
velkhor, cyfron