JGFTW pisze:Ze stołem były lekkie cyrki, bo najpierw nakleiłem tylko matę magnetyczną 0.7mm, ale nie trzymało blachy
W delcie mam matę 1.5mm grubości i trzyma całkiem mocno podkładkę ze sprężynowej od Energetic (to był komplet).
Ale w nowej drukarce chciałem stół grzać czasem nawet do 100C, a te maty podobno wytrzymują tylko do 80C. Poza tym Prusa dała magnesy, więc coś w tym musi być

JGFTW pisze:Mając to na uwadze raczej 20 magnesów na stół 300x300 to wydaję się minimum albo nawet trochę za mało![]()
Jak kupowałem magnesy, to zdawało mi się, że 12 wystarczy (20x10x5)

Tak mi to wychodzi przy 20:
JGFTW pisze:Co do blachy to jest to stal ocynkowana 0.5mm (taka z której robi się dachówki)
Sto razy lepsza od nierdzewki z 'energetic' xD
W czym lepsza? Mam w delcie 'energetic'a z PEI i wg. mnie to był najlepszy upgrade tej drukarki jaki zrobiłem i nie mam z nią żadnych problemów, a już ze 2 lata jej używam.
JGFTW pisze:Jak chcesz jakąś kupną to super jest ta podwójnie teksturowana od trójkątnych (co prawda nie jestem fanem jak ta tekstura wyglada, ale działa super)
Akurat do nowej drukarki mam już kupioną gładką od Energetic czy TT (jakoś bardziej mi pasują płaskie powierzchnie) jak i tekstrurowaną od Biqu - zobaczę 'w praniu' jak ta druga będzie się sprawdzać, bo czasem jednak tekstura się przydaje.