Witam
Mam problem z takimi zadrami na wydrukach. Ktoś wie co mogę zrobić? Pla, prędkość druku 100
Brzydkie zadry na wydrukach
- JGFTW
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Ender 3 v3 SE
- x 865
Re: Brzydkie zadry na wydrukach
Abys
Projekty i wydruki: viewtopic.php?t=10902
miniprusa MC3: github | worklog | printables
MPCNC worklog
miniprusa MC3: github | worklog | printables
MPCNC worklog
- denior
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: P1P
- x 179
Nie bardzo widzę o co ci chodzi
morf
Drukarka Ender 3 Pro
Direct custom extruder + hydra
chłodzenie hydra 2x5015
Dual Z
#############################
Bambulab P1S
Direct custom extruder + hydra
chłodzenie hydra 2x5015
Dual Z
#############################
Bambulab P1S
Dokładnie, potrzeba fotek wyostrzonych na tym, co się chce pokazać
Stopa słonia na pewno, a poza tym - jeżeli są jakieś blopy randomowe to może po prostu szew? Może lekko zawilgnięty materiał?
Stopa słonia na pewno, a poza tym - jeżeli są jakieś blopy randomowe to może po prostu szew? Może lekko zawilgnięty materiał?
- PrzemoS
- Zasłużony
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: Switchwire,Delta,X1C
- x 779
Widzę koledze chodzi o to, ze kiedy zaczyna drukować TOP (np 4 ostatnie warstwy) to obrysy wychodzą min na zew i nie są idealnie równe jak poniższe warstwy które były drukowane z Infillem np 15%. TOP to inaczej cala gorna warstwa 100%. Więc za dużo nadlewa na obrysy.
Możesz zmniejszyć infill overlap. A dla testu zmień w slicerze jeszcze, aby obrysy były drukowane przed infillem
Możesz zmniejszyć infill overlap. A dla testu zmień w slicerze jeszcze, aby obrysy były drukowane przed infillem
"Z pozdrowieniami Przemek"
Drukarki:
Delta // Voron Switchwire // Bambu Lab X1-Carbon AMS
Drukarki:
tak, dokładnie o to mi chodzi, infill overlap ustawiony na 0, obrysy już drukują się przed infillem, na petg ten sam problemPrzemoS pisze: ↑15 maja 2024, 12:07 Widzę koledze chodzi o to, ze kiedy zaczyna drukować TOP (np 4 ostatnie warstwy) to obrysy wychodzą min na zew i nie są idealnie równe jak poniższe warstwy które były drukowane z Infillem np 15%. TOP to inaczej cala gorna warstwa 100%. Więc za dużo nadlewa na obrysy.
- PrzemoS
- Zasłużony
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: Switchwire,Delta,X1C
- x 779
Sprawdź tez czy górne kilka warstw drukują się w takim samym kierunku z ruchem jak poprzednie dolne warstwy. Looknij w podglądzie Slicera.Konwenans pisze: ↑15 maja 2024, 12:32tak, dokładnie o to mi chodzi, infill overlap ustawiony na 0, obrysy już drukują się przed infillem, na petg ten sam problemPrzemoS pisze: ↑15 maja 2024, 12:07 Widzę koledze chodzi o to, ze kiedy zaczyna drukować TOP (np 4 ostatnie warstwy) to obrysy wychodzą min na zew i nie są idealnie równe jak poniższe warstwy które były drukowane z Infillem np 15%. TOP to inaczej cala gorna warstwa 100%. Więc za dużo nadlewa na obrysy.
Na początku myślałem tez ze to stopa słonia ale z tego co tak ogladam to raczej TOP. Pobaw sie tez z flow i zobaczymy co wyjdzie Overlap i tak bedziesz musial dac wiecej bo widze ze nie naklada do obrysów otwory itp np 5%
"Z pozdrowieniami Przemek"
Drukarki:
Drukarki:
gcode pokazuje taką samą pozycje, flow kalibrowałem na paru różnych filamentach i wychodzi wciąż to samo