Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Jakość druku Cię nie zadowala?
Awatar użytkownika
rocendroll
Posty: 156
Rejestracja: 04 maja 2018, 08:24
Lokalizacja: Katowice
Drukarka: Prusa i3 MK3
x 5

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: rocendroll » 12 wrz 2018, 11:53

Pomóżcie mi poprawić jakość przy supportach, jest dramatyczna :blush: :cry:

Nawiasem - ta zaokrąglona linia na ostatnim zdjęciu to druk w powietrzu całkowicie bez supprotu tej warstwy. To można ocenić na dobrą jakość czy nie za bardzo? Nawet przy takiej odległości jest szansa żeby była prosta?

Przechwytywanie5.PNG

Przechwytywanie55.PNG
Załączniki
FJIMG_20180912_114744.jpg
FJIMG_20180912_114637.jpg
FJIMG_20180912_114606.jpg
FJIMG_20180912_114617.jpg
FJIMG_20180912_114527.jpg
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 549
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
Lokalizacja: Poznań
Drukarka: Delta Riva
x 72

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: olo2000pm » 12 wrz 2018, 12:09

Rocendroll, jeżeli masz oryginalną pruse to dlaczego nie zwrócisz się do producenta? Z tego co czytam mają bardzo dobrą pomoc. Może warto do nich się zwrócić po pomoc. Chyba po to wydaję się więcej kasy na oryginał żeby mieć dobre wsparcie. Ja na twoim miejscu nie dałbym im spokoju:)
A możesz nagrać film jak kładzie pierwszą warstwę?
Awatar użytkownika
rocendroll
Posty: 156
Rejestracja: 04 maja 2018, 08:24
Lokalizacja: Katowice
Drukarka: Prusa i3 MK3
x 5

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: rocendroll » 12 wrz 2018, 12:25

Jasne mogę się zwrócić do producenta, w sumie to nie pomyślałem o tym.
Pisałem tutaj no bo to taka pierwsza myśl, że problem jest po mojej stronie a nie po nich.
W sensie - czy problem jest techniczny? Nie wynika z moich niewystarczających umiejętności obsługi programu/drukarki?

film mogę nagrać, nie ma problemu, chodzi o pierwszą warstwie przy styku supportu z modelem tak?
mobile4you
Posty: 60
Rejestracja: 02 sty 2018, 10:37
Lokalizacja: Rzeszów/Zwierzyniec
Drukarka: Wanhao D4S
x 2

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: mobile4you » 14 wrz 2018, 12:14

To chyba kolejny temat Jak to wydrukować, żeby wyszło? II.
Załącz STL i zdjęcie z Cury jak to ustawiłeś.
Awatar użytkownika
rocendroll
Posty: 156
Rejestracja: 04 maja 2018, 08:24
Lokalizacja: Katowice
Drukarka: Prusa i3 MK3
x 5

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: rocendroll » 17 wrz 2018, 09:20

xD
nie no problem ogarnięty tutaj na forum prusy tak jak wyżej olo radził
https://shop.prusa3d.com/forum/how-do-i ... ml#p107194
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 689
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 76

Re: Prusa i3 mk3 problemy z drukiem

Postautor: Pajacyk0v » 13 paź 2018, 19:53

Może się komuś przyda.


źródło: https://www.youtube.com/watch?v=_HjnPu4W7SE

Wróć do „Kalibracja, problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości