Anet A8, retrakcja, bowden plus V6 hotend

Jakość druku Cię nie zadowala?
Koper90
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2019, 14:45
x 1

Re: Anet A8, retrakcja, bowden plus V6 hotend

Postautor: Koper90 » 15 maja 2019, 21:55

dziobu pisze:
Koper90 pisze:Zauwazylem cos dziwnego, otoz, jak laduje plik ktory byl wczesniej przygotowany (mowa o tej temp tower, byl on przygotowany w Simplify3D), drukuje mi bez problemu przy 185-170, jezeli probuje ustawic temperature w Cura na 180, to pierwsza warstwa sie nie przykleja do stolu

A od dupy strony - patrzyłeś co tam w gcodzie się dzieje? Jakie ustawia temperatury? Jak jedzie?
Jak masz ten plik (gcode) to go tu wrzuć.


Probowalem go otworzyc w Cura ale nie jestem wstanie zobaczyc G-Code.

Oto link https://drive.google.com/file/d/13gUpYioS7zNJEzmIoqPefkIbtdiiZr_q/view?usp=sharing
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 4120
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 1581
Kontaktowanie:

Re: Anet A8, retrakcja, bowden plus V6 hotend

Postautor: dziobu » 15 maja 2019, 22:16

No to masz z S3D:
(nie analizowałem tematu; zobacz sobie czy w Curze masz podobnie)
















scr1.png
scr2.png
profil01.png
profil02.png
profil03.png
profil04.png
profil05.png
profil06.png
profil07.png
profil08.png
profil09a.png
profil09b.png
profil10.png
profil11.png
profil12.png


edit.
A jak wrzucasz pliki, to jako załączniki do postów.
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D | Inne
Awatar użytkownika
Zepco
Posty: 909
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 150

Re: Anet A8, retrakcja, bowden plus V6 hotend

Postautor: Zepco » 17 maja 2019, 16:29

A czy czasem S3D nie zaczyna drukować trochę niżej bardzie wprasowując wydruk w stół?
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - po wydrukach usztywniających (w trakcie profilowania)
3DGence One
Koper90
Posty: 49
Rejestracja: 08 lut 2019, 14:45
x 1

Re: Anet A8, retrakcja, bowden plus V6 hotend

Postautor: Koper90 » 22 maja 2019, 20:55

Domell pisze:Niestety Abys ma rację zobacz ten https://www.thingiverse.com/thing:2133328 chyba że Abys masz coś lepszego?


Wydrukowalem tego ducta, niestety nie pasuje do V6 Hotendu, wyglada jakby mial wiac na dysze.

Wprowadzilem wszystkie zmiany do Cura'y, lecz efekt stringow nie zostal zniwelowany, postaram sie jeszcze znalezc odpowiedni fan duct i moze wtedy sie cos zmieni.

Ps: Czy uwazacie ze chinski v6 hotend moze miec na to wplyw?

Wróć do „Kalibracja, problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości